Studenter berättar - Kajsa på Fudan University

Studenter berättar - Kajsa på Fudan University
KILROY live - Internationell studiemässa 2014

KILROY live - Internationell studiemässa

11. september 2014 Stockholm
Vi har bjudit in erkända universitet från alla världens hörn till vår internationella studiemässa KILROY live torsdagen den 11 september kl. 15.00-18.00! Vägleds och inspireras till utlandsstudier eller praktik i USA; ta reda på hur du kan kombinera studier med idrott; lyssna på spännande föredrag och du är ett steg närmre dina utlandsstudier. Självklart är det GRATIS INTRÄDE - Välkommen!
Läs mer

Fudan University är sett som Asiens motsvarighet till Harvard vilket märks då människor både i Business-världen och på gatan blir imponerade att man studerar där. Jag som kommer från en designbakgrund känner mig till viss del malplacerad i många av klasserna då de främst har starka ekonomiska inriktningar. Vad som är positivt är dock att många kurser korsar varandra i information (Kinas uppbyggnad/revolution etc) så man får lättare en förståelse och helhet för vad som lärs ut men också varför det kinesiska samhället ser ut som det gör.

Studietakt

De lärare vi har talar god engelska (med nått undantag) och har allra oftast flertal examen från Kina och utlandet. Arbetsbelastningen och studietakten är högre än vad det är i Sverige och här läser man alla kurser samtidigt med kinesisk pedagogik som är mer "lära och repetera" istället för svenska metoden "analysera och praktisera".

Praktik

Alla CCSP studenter får en praktikplats tilldelad. Beroende på hur mycket erfarenhet man har sedan tidigare och ens inriktning så varierar kvaliteten. Jag kände att jag inte fick tillräckligt ut av min praktikplats på en medelstor arkitektbyrå och valde att hitta en annan plats på egen hand.

Boende

Jag bor på Thoee student village, vilket är ett helt OK ställe att bo på. Bekvämt är väl ledordet kan man säga. Det ligger precis vid campus, har en västerländsk Deli på området, supermarket med OK priser, bar/hak, butiker och närhet till Metro/shopping mall. Det finns dessutom alltid någon som kan prata engelska (dock inte alltid personalen...). Standarden är helt OK och jämfört med student doorms i Fudan campus så bor man som en kung.

Levnadskostnader

Jag skulle säga att man kan leva på 1000 SEK per månad här i Shanghai (då inkl. utilites, aiy, mobilkort, metrokort, lunchkort, kaffe ute nån gång och mat). För 2000 SEK/månaden lever man väldigt bekvämt.
 
Med vänliga hälsningar,
Kajsa
 

Contact