Hannah stortrivs på Michigan State University

Hannah stortrivs på Michigan State University

Hannah Åström läser en termin blandade kurser vid Michigan State University och trivs som fisken i vattnet. "Det känns som att jag valde helt rätt universitet att gå på!" 

Hannahs egen berättelse om studentlivet vid MSU:

När vi kom till Michigan State University i januari blev vi superbra mottagna och hade flera dagar fyllda med bra information. Dessutom lärde man snabbt känna de andra studenterna. Jag läser två ingenjörskuser, en kurs inom ekonomi och en i psykologi. De är alla väldigt intressanta! Jag har både lärare som är födda i USA, och lärare som själva kommit hit för studier och sedan stannat kvar. Samtliga är väldigt bra som föreläsare och jag ser en stor skillnad mot mina svenska föreläsare. Lärarna här vill verkligen föreläsa och lära ut, they take pride in their work!

Hannah utanför Engineering Hall på MSU

Här står jag vid The Engineering Hall på den norra delen av campus. Denna del är lite äldre och supermysig att traska runt på. 

Kollar sport och reser

Campus är jättefint och det finns massor av små, fina leder där man kan springa eller promenera när man behöver en paus från plugget. Här finns dessutom väldigt mycket collegesport att titta på, om man är sportintresserad som jag. Det är superkul att gå på basket och hockey och jag kan tänka mig att höstterminerna är ännu roligare när fotbollssäsongen är igång!

Jag åkte till Toronto över en helg, det är absolut en fördel att Michigan ligger så pass nära gränsen så att man kan besöka Kanada när man väl är här. Under Spring Break spenderade jag en vecka i Kalifornien tillsammans med några kompisar.

Santa Monica Beach

Spring Break på Santa Monica Beach i Los Angeles. Inte helt fel!

Toppen att bo på campus

Det sägs att vi har haft en väldigt mild vinter här, precis som jag hört att ni har haft där hemma. Jag sitter faktiskt utomhus på gräsmattan och skriver detta i t-shirt, utan att frysa...

Jag trivs jättebra med att bo på campus, rummen är lagom stora och har allt man behöver. Jag trodde att det skulle bli jobbigt att bo ihop med någon, men tvärtom så är det toppen! Jag och min rumskompis Abby trivs superbra ihop och vi umgås mycket med varandra. Jag har blivit bjuden till hennes familj över påsk och det ska bli väldigt kul att få uppleva lite mer av den amerikanska kulturen där. 

Det är också superlyxigt att inte behöva oroa sig över att laga mat eller så, det är bara att gå till någon av de många matsalarna och plocka på sig vad man vill ha. Jag hade förväntat mig endast pizza och annan onyttig mat, men det finns mycket att välja på och många nyttiga alternativ. Det finns alltid en stor och fräsch salladsbar att plocka från och det bästa är att allt är lokalproducerat. 

Jag trivs verkligen som fisken i vattnet och det känns som att jag valde helt rätt universitet! Jag är väldigt nöjd med kursutbudet här. Det är ju faktiskt en bra utbildning som i första hand borde avgöra vilket universitet man söker sig till. 

Hannah med kompis på promenad vid MSU campus

Jag och min svenska kompis som flög till San Diego för att möta upp mig där. Hon följde sedan med tillbaka till Michigan och kortet är taget på en bro över älven som är sammanlänkad med den mysiga gångvägen som löper längs med campus. Även hon tyckte att East Lansing var en supermysig stad och att MSU har ett väldigt fint campus. 

Solnedgång på Venice Beach

Solnedgången på Venice Beach i Kalifornien. Extremt vackert! 

Besök på Universal Studios under Spring Break

Bild från den första helgen på mitt spring break då jag, tillsammans med vännerna jag besökte i San Diego, reste till LA och spenderade helgen där. Vi var en dag på Universal studios, såå coolt!

Utsikt från Universal Studios

Fantastisk utsikt från Universal Studios.

Sugen på att plugga utomlands som Hannah?
Kontakta oss!

 

Relaterade inlägg
Contact