Checklista

Gå igenom den här checklistan innan du åker iväg för att studera utomlands.
Innan du åker iväg för att studera utomlands finns det en hel del praktiska saker du behöver kolla upp. Denna checklista kommer att hjälpa dig till en bra start i ditt nya land.

Försäkring

Har du en giltig försäkring till dina utlandsstudier och i det land du ska studera i? Kommer ditt försäkringsskydd att täcka allt du när du bor i ditt studieland? KILROY har ett nära samarbete med Gouda försäkringar som har flera års erfarenhet av att tillhandahålla försäkringar för studenter utomlands. Kontakta KILROY för mer information.

Vaccinationer

Du kan behöva bli vaccinerad innan du åker. Vilka vaccinationer du behöver kan variera beroende på vilken del av världen du ska studera i, hur länge du planerar att stanna och  vilka vaccinationer du har fått tidigare.

Bank och finanser

Att  öppna ett bankkonto i ett nytt land är inte alltid lätt och ibland kan det ta månader att få ett giltigt bankkonto. Under tiden kommer du att vara beroende av kontanter eller uttag från ditt bankkonto i Sverige. Se till att du har tillräckligt med pengar för att klara dig under den första tiden i ditt nya land.

Förmånligt SIM-kort

KILROY education har tillsammans med e-kit tagit fram ett erbjudande för att hjälpa dig hålla kontakten med familj och vänner under dina studier utomlands, samtidigt som du håller kostnaderna nere. Med e-kit SIM-kort tar du emot samtal både lokalt och globalt, samt mobilsurfar till en lägre kostnad än om du använder ditt svenska SIM-kort eller skaffar ett nytt SIM-kort på plats i ditt studieland.

Boende

Att hitta en ny bostad i ett studieland när du befinner dig på andra sidan jorden kan tyckas väldigt svårt men de flesta universitet och college har studentbostäder på eller utanför campus. Du kan ansöka till studentboendet direkt efter det att du har blivit antagen till en skola. 

En annan möjlighet är att boka några nätter på ett vandrarhem och börja leta efter en plats att bo när du anländer. Våra kollegor på KILROY travels hjälper dig att boka ett vandrarhem eller ett hotell under de första nätterna.  Att hitta en lägenhet eller rum att hyra i ditt nya land är inte alltid så svårt som du kanske är van vid hemifrån.

Beställ ett ISIC-kort

Ett International Student Identity Card (ISIC)  är det enda giltiga internationella studentkortet. Beställ ett från din studierådgivare på KILROY innan du åker och få tillgång till relevanta rabatter under dina studier utomlands. 

 

Contact