Förberedelser

Förbered dig för studier utomlands . Det kommer att underlätta mycket för flytten till ditt nya land.
KILROY live - Internationell studiemässa 2014

KILROY live - Internationell studiemässa

11. september 2014 Stockholm
Vi har bjudit in erkända universitet från alla världens hörn till vår internationella studiemässa KILROY live torsdagen den 11 september kl. 15.00-18.00! Vägleds och inspireras till utlandsstudier eller praktik i USA; ta reda på hur du kan kombinera studier med idrott; lyssna på spännande föredrag och du är ett steg närmre dina utlandsstudier. Självklart är det GRATIS INTRÄDE - Välkommen!
Läs mer
När du börjar fundera på att studera utomlands kommer du snart inse att det är ganska mycket förberedelser som krävs innan du kan komma iväg. Få inte panik! KILROY education har väglett studenter genom den här processen hundratals gånger och vi vet vad du ska förbereda och när.

Steg 1: Välj land, skola och utbildning

Vissa studenter vet precis var och vad de vill studera och andra har bara en svag idé om detsamma. Vilken katoegori du än tillhör så kan KILROY educations studierådgivare ge dig råd och inspiration så att du kommer vidare i din process.  Våra studierådgivare har också kataloger och ansökningshandlingar från våra partner universitet. Ett bra ställe att börja på är att titta på vår Universitet sida eller vår Ämnen sida.

Steg 2 : Ansökan

När du har bestämt dig för vilket land och utbildning som du vill söka till är det dags att fylla i ansökningshandlingarna. I bland krävs även att du gör ett språktest. Mer information om vad som krävs för skolan du är intresserad av får du genom att  kontakta oss. Vi tar en bokningsavgift på 295 kr för att täcka våra administrativa kostnader. När du har betalat bokningsavgiften och vi mottagit din kompletta ansökan sänder vi dina handlingar till skolan. Det tar sedan 3-6 veckor innan vi får besked. Blir du antagen får du en bekräftelse av oss och om du inte skulle antas hjälper vi dig vidare till en annan skola.

Steg 3: Praktiska förberedelser

När du har blivit antigen till en skola är det dags att börja dina förberedelser i detalj.  Nu är det dags att börja undersöka levnadskostnader, terminsavgifter, CSN studiemedel, privata stiftelser och fonder, studentvisum, stipendier, försäkringar, boka flyg samt att börja leta efter boende på plats i ditt nya land.

KILROY education kan sätta dig i kontakt med med tidigare studenter som studerar på det universitet eller college som du blivit antigen till. Deras erfarenheter kan komma att vara av stort värde för dig.

Kostnader och finansiering

Alla skolor som vi samarbetar med är godkända av Centrala Studiestödsnämnden (CSN). De betyder att du kan söka studiemedel från CSN för de flesta av de utbildningar som våra partner universitetet erbjuder. Kontakta KILROY education för att ta reda på mer eller läs under kostnader och finansiering.

Visum

För att studera utomlands behöver du oftast ett studentvisum. Visumet söker du när du har blivit antagen till skolan och fått de dokument som du behöver för att ansöka om visum. Tänk på att du i vissa fall måste ha ett pass som är giltigt under hela din studietid samt i  sex månader efter studierna för att din visumansökan ska bli godkänd. Ytterligare information om hur du går tillväga får du av oss om du blir antagen till en utbildning.

Boka flygresan

Du vet väl att du också kan låna pengar av CSN för flygresan till din studieort? Dessa resor bokar du med fördel hos KILROY travels. KILROY har kontor i alla de större universitetsstäderna och hjälper dig även att bland annat boka hotell och äventyrsturer om du vill passa på att se mer av ditt studieland. Besök något av våra kontor eller boka resan på 0771-545 769. För mer information om olika flygpriser kontakta KILROY travels.

Försäkring

När du studerar utomlands behöver du teckna en utlandsstudieförsäkring som ger dig ett komplett försäkringsskydd under hela din studietid. KILROY education rekommenderar GOUDAs utlandsstudieförsäkring, speciellt anpassad för utlandsstudier. Kontakta oss för mer information och för att teckna försäkringen.

Boende

De flesta universitet och college erbjuder boende på eller utanför campus (skolområdet). Är du intresserad av att bo i studentkorridor eller större hus kan du ansöka till det efter att du har bekräftat din studieplats. Om du hellre vill söka eget privat boende på plats har de flesta skolorna ett bostadskontor som kan hjälpa dig när du väl är på plats.
KILROY travels kan annars erbjuda temporärt boende för dig som vill veta var du ska ta vägen de första nätterna när du kommer till din nya studieort

 

Contact