Curtin University

Campus på Curtin University

Med mer än 815 kurser att välja mellan och över 40 000 studenter är Curtin University det största universitetet i Western Australia. Curtin har en stor kulturell mångfald, med mer än 8 200 internationella studenter från mer än 105 länder runt världen. Deras huvudcampus i Bentley är belägen på ett 11 km stort område, som är täckt med vackra parker och trädgårdar, bara 6 km utanför citykärnan.

Faciliteter på Curtin University

Bentley är ett stor campus och har allt du kan tänka dig kring faciliteter: Sports Centre, kaféer, bibliotek, bokhandel, bank, affärer, datorsalar, Academic Support Center, vårdcentral etc. Det finns över 70 olika studentorganisationer för dem som är intresserade av akademiska, religiösa, sport eller sociala aktiviteter. Curtin har också investerat kraftigt i omfattande akademiska faciliteter, som inkluderar utmärkta film-och tv-studier, Motion Analysis Laboratory för studenter som läster sjukgymnastik och ett konstgalleri i världsklass.

Boende

Curtin University erbjuder nästan 1 200 rum på campus. Om du väljer att bo på campus bör det snarare vara på grund av att du vill vara med i campus-livet än av bekvämlighet.

Många studenter får vänner från hela världen, som de fortsätter ha hela livet. Ungefär 75% av studenterna som bor på campus är internationella. Hälften av dem är från asien och resten från något annat land någonstans i världen. De flesta av de europeiska studenterna föredrar att hitta privat boende tillsammans med andra studenter.

Transport

Curtin har en egen busstation som är ansluten till Transperth Public Transport Network. Många linjer börjar eller slutar vid denna station. Med anknytningen till Mandurah Rail Line, har det också blivit mycket smidigare att resa till Curtin. Studenter kan resa till Canning Bridge Station och ta en buss därifrån som går direkt till universitetet. 

Vill du ha mer information om Curtin University?
Kontakta oss
Contact