QUT

QUT University campus

QUT University har två campusområden i Brisbane.

Campusområdet

Gardens Point Campus ligger vid flodstranden i centrum, intill Botanic Gardens och Parliament House. Härifrån är det nära till affärer, restauranger, teatrar, gallerier och det finns kollektivtrafik i form av bussar, tåg och färjor.

Kelvin Grove Campus är beläget på en vacker kulle bara 2 km från centrala Brisbane. Detta campus når man enkelt med buss och det ligger bara 20 minuters promenad från Roma Street Transit Center.

Faciliteter

Gardens Point och Kelvin Grove campus är anpassade för internationella studenter och har all önskvärd service: bibliotek, caféer, olika idrottslag och klubbar, bara för att nämna några.

Boende

QUT erbjuder studentbostäder vid Kelvin Grove campus. Komplexet heter Kelvin Grove Urban Village och består av allt från enkla studentbostäder där du delar kök och badrum med andra, till lägenheter som är av högre standard. Housing Office på QUT hjälper även studenter som vill komma i kontakt med den privata marknaden och de flesta svenska studenter väljer att bo i delat privat boende. Normalt är det relativt lätt att hitta bostad.

Transport

Du kan åka buss eller promenera mellan campusområdena. Gardens Point campus ligger en kort promenad från centrum och Kelvin Grove campus ligger 2 km från centrum. Många studenter väljer att så småningom att köpa en bil de kan ta sig runt med.

Tycker du att QUT låter intressant?
Kontakta oss
Contact