QUT

Studier i Brisbane

Brisbane är huvudstad i delstaten Queensland och den tredje största staden i Australien. Brisbane ligger i det område som kallas sydöstra Queensland och sträcker sig från Sunshine Coast i norr till Gold Coast i söder

Brisbane River betyder mycket för stadens geografi. Längs floden finns flera parker, inklusive stadens botaniska trädgård och det finns också en konstgjord strand längs floden.

Livsstil

Den lokala slang namnet på staden är "Brissy " eller "Brisneyland" och "Bris Vegas", som alla syftar på stadens mycket avslappnade livsstil. Brisbane kan stolt skryta med hela 290 soldagar per år och invånarna tillbringar mycket tid utomhus och på stranden. Under hela året finns möjligheter att pröva vattenskoter, surfing, cykling och fiske.

Befolkning

Brisbane och Gold Coast har totalt 1,8 miljoner invånare. Brisbane anses vara en "ung" stad, med en medelålder på 33 år. Det är också ett mycket mångkulturellt område, med en stor andel asiater som har gjort Queensland till sitt nya hem.

Klimat

Staden har ett behagligt subtropiskt klimat med en varm och fuktig sommarperiod, medan vintern är tempererad och torr. Även om somrarna kan vara mycket heta, skonas man från den mer intensiva sommarhettan i de norra, tropiska delar av Queensland. Varmaste månaden är januari med snittemperatur om. 25°C, medan juni är den kallaste månaden med en snittemperatur på 15°C

 

Tycker du att QUT låter intressant?
Kontakta oss
Contact