RMIT University

Studenter på RMIT University campus

Studera i Melbourne

RMIT University ligger i Melbourne, som är den näst största staden i Australien. I Melbourne studerar över 50 000 internationella studenter från världens alla hörn.

Melbourne har röstats fram som bästa staden i världen att leva i. Den sägs vara renare, fräschare och säkrare än någon annan stad. Staden har ett behagligt klimat och vackra parker och kvarter. De som bor här har passion för god mat och dryck och med över 3000 restauranger, kan även de med den mest kräsna smak bli frestad.

Melbourne är också känd som den bästa staden i Australien när det kommer till mode, nattliv, musik, komedi, restauranger, sport och evenemang. Strax utanför staden finner du vackra stränder och nationalparker.

Livsstil

Melbourne har utsetts till en av världens mest livliga städer på grund av sin kultur, klimat  och sina sociala förhållanden.  Livsstilen karaktäriseras som sofistikerad och med många underhållna brittiska traditioner.

Invånare

Melbourne har en befolkning på drygt 3,8 miljoner. Staden är en populär studentstad och livet i staden påverkas av de många unga studenterna och två av stadens minoriteter, greker och italienare. Invånarna i Melbourne är mycket sociala och utåtriktade. De älskar att träffas på kaféer och restauranger och de flesta av dem är hängivna fans av australiensisk football.

Klimat

Klimatet i Melbourne kännetecknas av mycket växlande väder.

Tycker du att RMIT University låter intressant?
Kontakta oss
Contact