University of New South Wales

Studera på University of New South Wales och bo i Sydney!
 

Studera på University of New South Wales

University of New South Wales (UNSW) ligger i Sydney, nära de kända stränderna Coogee Beach och Bondi Beach. Universitetet erbjuder ett stort utbud av kurser och utbildningar, studentsupport och är internationellt erkänt för sin höga kvalitet på undervisning, forskning och moderna faciliteter. Detta resulterar i att examinerade vid UNSW är väldigt attraktiva på arbetsmarknaden.

Nedan hittar du information om att studera vid University of New South Wales. På flikarna ovan hittar du även information om utbildningar & kurserboendestudentlivet i Sydney och om ansökningsprocessen

8 goda skäl att studera vid University of New South Wales

 1. Det är ett av de ledande universiteten i Australien, både vad gäller forskning och undervisning. Du kommer att få en utbildning av hög kvalitet, lära dig av engagerade samt kunniga lärare, akademiker och professorer.
 2. Här hittar du ett brett kursutbud med över 900 program att välja bland!
 3. UNSW:s läge är oslagbart mitt i centrala Sydney! Ha nära till Main business district och kända stränder som Coogee och Bondi!
 4. Skaffa nya vänner från hela världen – på UNSW finns mer än 50 000 studenter från över 120 olika länder!  
 5. UNSW arrangerar många offentliga event, t.ex. konserter, öppet hus och offentliga forum som diskuterar ämnen som miljö, hälsa och internationell politik.
 6. På campus är det en väldigt trevlig och avslappnad stämning med ett stort utbud av aktiviteter som studentpubar, butiker, caféer och drygt 200 studentföreningar och klubbar.
 7. Boendet på campus har bra standard och är både modernt och säkert!
 8. Tack vare internationella nätverk och samarbeten både lokalt samt globalt, gör att UNSW delar kunskap, debatter och forskningsresultat.

Priser & utmärkelser som University of New South Wales har fått

UNSW var  med och grundade det Group of Eight, en koalition bestående av Australiens ledande forskningsintensiva universitet, är medlem i Universities 21 network. University of New South Wales har även fått följande utmärkelser: 

 • I The Australian Good Universities Guide fick UNSW högsta betyget, fem stjärnor, i de tre kategorierna för anställningsbarhet: Getting a job; Starting salaries och Positive graduate outcomes (2014)
 • UNSW rankades på plats 48 i QS World University Rankings (2014/15)
 • UNSW rankade på plats 21 i kategori Employer reputation i QS World University Rankings (2014/15).

Vad kan jag studera på University of New South Wales? 

På UNSW kan du studera till en

 • En Bachelor
 • En Master
 • En eller två Study Abroad-terminer och läsa enstaka kurser

Vad kostar det att studera på University of New South Wales?

Kursavgifterna på UNSW varierar beroende på studienivå och ämne. Våra studierådgivare ger dig gärna information om kursavgifter på de kurser som du intresserar dig för. De kan även svara på andra frågor runt livet som student i Sydney och UNSW – tveka inte att kontakta oss för att få svar på dina frågor. KILROY erbjuder kostnadsfri studierådgivning. Som svensk är det tillåtet att jobba upp till 50 % vid sidan av sina studier i Australien.

Rolig info om University of New South Wales

 • Det är 53 000 studenter på UNSW, varav 12 000 är internationella studenter
 • UNSW:s fantastiska bibliotek har ca 2,7 miljoner objekt
 • Universitetet ligger i Sydney som är framröstat att vara världens mest populära studentstad (av A.T. Kearney Global Cities Index 2014).
 • Här kan du finna alla typer av studentklubbar (då menar vi verkligen ALLA typer), från Harry Potter-klubb till fotbollsklubbar.
 • Genom UNSW Volunteer Expo kan du komma i kontakt med ideella organisationer och volontärarbeta-

Hur KILROY kan hjälpa dig som vill studera i Sydney

Studera i Sydney på University of New South Wales

Hos KILROY får du kostnadsfri studierådgivning. Vi följer dig hela vägen, från dina första frågor kring studier i Sydney, genom ansökningsprocessen till att du är och studerar vid UNSW. Våra studierådgivare kan även hjälpa dig med frågor kring finansiering av dina utlandsstudier och levnadskostnader i Sydney. Välkommen att kontakta oss för att höra mer om dina möjligheter att studera vid UNSW – Vi ser fram emot att höra från dig!

Universitetets hemsida: University of New South Wales 

Vill du ha mer information om University of New South Wales?
Kontakta oss
Contact