University of Sydney

University of Sydney Campus

University of Sydney består av 10 olika campusområden. Huvudcampuset (Camperton/Darlington) ligger centralt i Sydney och är omringat av gröna parker, sporthallar, gallerier och kafeér.

Om du studerar hälsorelaterade kurser kommer du att studera vid Cumberland Campus vid Lidcombe som ligger 16 km väster om huvudcampuset. Om du studerar vid Sydney Music Conservatory, ligger det precis intill operahuset i Sydney.

Faciliteter

Förutom ett stort utbud av utbildningsprogram och kurser kan du också delta i ett sjudande studentliv. På University of Sydney hittar du hundratals studentorganisationer. Du kan engagera dig i organiserad idrott, skriva för Australiens äldsta studenttidning, besöka universitetets museér och konstgallerier, delta i konserter, eller bara koppla av på ett av kaféerna på campus mellan föreläsningarna. University of Sydney är ett mycket modernt universitet och är utrustat med den senaste tekniken i föreläsningssalarna, i klinikerna och i forskningslaboratorierna.

Transport

Om du bor lite utanför campus kan du ta tåget till Redfern station och gå ca 10 minuter för att nå huvudcampuset. Under terminen finns gratis bussar från Fisher Library och Redfern station. Det finns också massor av stadsbussar som går till de olika campusområdena från alla delar av staden.

Boende

University of Sydney erbjuder studentboende på campus. Du kan hyra en lägenhet ensam eller dela med andra. Om du vill bo på campus kan USYD Housing Services hjälpa dig att finna lämplig bostad. De flesta europeiska studenter föredrar att hitta privat boende med andra studenter.

 

Tycker du att University of Sydney låter intressant?
Kontakta oss
Contact