University of Technology Sydney

Studentberättelse - Johannas första år som student i Sydney, Australien

Studentberättelse - Johannas första år som student i Sydney, Australien

Det hela började med ett sabbatsår i Sydney strax efter att jag hade gått ut gymnasiet 2011. Så jag kom till Sydney på ett Working Holiday-visum i juli samma år och jag stannade i landet fram till maj 2012. Och jag hade det hur bra som helst!

Mitt namn är Johanna. Jag är studerar i Australien till en kandidatexamen i Management in Tourism vid University of Technology Sydney. Jag vet inte riktigt var jag ska börja att berätta om min resa!

Från sabbatsår till universitetsstudier

Det hela började med ett sabbatsår i Sydney strax efter att jag hade gått ut gymnasiet 2011. Så jag kom till Sydney på ett Working Holiday-visum i juli samma år och jag stannade i landet fram till maj 2012. Och jag hade det hur bra som helst! Så du kan tänka dig, att åka tillbaka till Stockholm var inte så intressant och roligt som tidigare. Under sommaren 2012 övertygade en av mina vänner mig att åka och studera i Sydney. Min första tanke var "nej, är Sydney en plats där jag vill bara ha kul". Men när jag funderade på det lite mer kom jag ihåg hur glad jag var när jag var i Sydney så jag bestämde mig för att ansöka till ett universitet.

Ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen gick relativt smidigt. KILROY hjälpte mig genom att vara mellanhand mellan mig och UTS och KILROY svarade på alla mina frågor (och det fanns en del). Anledningen till att jag valde UTS och min kurs är för att UTS är ett välkänt universitet och de var också de enda som erbjöd den kursen. Kursen kan låta lätt, men så är inte fallet, det gäller alla kurserna. En kommer att få jobba hårt för att uppnå de resultat en är ute efter och i slutändan kommer belöningen! Jag valde kursen för att jag älskar att resa och att umgås, men jag är också intresserad av de affärsmässiga aspekterna. På denna kurs läser jag om administrering av turism och har hittills läst ämnen som ekonomi, marknadsföring, redovisning samt hantering av människor och organisationer.

Feedback från lärare

Det bästa med kursen är att den är väldigt bred och att jag lär mig saker inom olika områden jag är intresserad av. Och lärarna uppskattar din feedback. Under sista terminen i blev jag väldigt besviken med en av mina handledare i ett av mina ämnen, men väntade till slutet av terminen med att göra något åt ​​det. Det visade sig att alla i min klass hade samma åsikt angående detta och vi tog upp detta med en ämnessamordnare som undersökte saken. Jag har faktiskt inte sett den handledaren på universitetet sedan dess så är inte säker på vad som hände...

Att hålla sig motiverad

Något som har gjort mig besviken har faktiskt inte har något med universitetet att göra, utan studenterna. Jag hade föreställt mig en massa människor som verkligen VILLE studera och som var där av rätt anledning, men det är många som precis har slutat gymnasiet (i 17-årsåldern) och inte vet vad de annars skulle göra. Jag antar att det kan vara likadant i Sverige, jag har inte studerat vid universitetet där så jag har egentligen inte mycket att jämföra med. Jag tror att en behöver ha människor omkring sig med liknande mål som sig själv och som faktiskt visar ett intresse för vad de studerar. På så sätt kan motivationen finnas kvar och du kan samtidigt slappna av och ha roligt.

Livet utanför skolan

Hur fritiden spenderas utanför universitetet beror på ens schema. De flesta är på universitetet 3-4 dagar i veckan, men behöver studera på en av de lektionsfria dagarna för att hänga med kursplanen. På fritiden gör jag massor av aktiviteter och jag trivs oerhört bra med mitt hus som ligger i Darlinghurst, bara en tio minuters promenad från city, jag har nära till allt. Att bo så centralt och att ha ett eget rum är dyrare, men värt det. Jag kunde inte vara mer nöjd! Jag har tre fantastiska rumskompisar och vi ibland hittar vi på saker tillsammans. Jag jobbar även på ett kafé två dagar i veckan, som ligger inte långt från där jag bor i ett mycket trevligt område. 

Stipendium till volontärarbete i Kenya

I början av 2014 åkte jag faktiskt till Kenya för att uppleva något annorlunda. Jag volontärarbetade i Afrika under fyra veckor nära Mombasa. University of Technology Sydney delade ut stipendier till studenter som ville volontärarbeta i olika länder, och jag tänkte att det skulle bli en bra erfarenhet att både ge något till mer behövande och till min framtida karriär. 

Jag måste säga att jag är så nöjd med min situation just nu. Allt är bättre än jag hoppats att det skulle vara. Jag studerar vid ett bra universitet, bor i ett stort hus, har ett roligt jobb och är omgiven av likasinnade.

Det bästa valet jag någonsin har gjort!

Johanna Bearder, student vid UTS

UTS - weekend break i Melbourne
UTS - weekend break i Melbourne

UTS - första dagen som student i Australien!
UTS - första dagen som student i Australien!

UTS - Utsikt över Hunter Valley, ett par timmar utanför Sydney
UTS - Utsikt över Hunter Valley, ett par timmar utanför Sydney

UTS - Bondi Beach, Sydney
UTS - Bondi Beach, Sydney

UTS - strandpromenad
UTS - strandpromenad

 

Tycker du att University of Technology Sydney låter intressant?
Kontakta oss
Contact