University of Technology Sydney

Studentberättelse - Johannas första år som student i Sydney, Australien

Studenter berättar - University of Technology Sydney

Två studenter vid University of Technology Sydney berättar om sina upplevelser här!

Namn: Johanna 
Studerar: Bachelor of Management in Tourism

Det bästa valet jag någonsin har gjort! 

"Jag heter Johanna och jag studerar till en kandidatexamen i Management in Tourism vid University of Technology Sydney. Jag valde denna utbildning då jag hade hört gott om UTS samt för att jag älskar att resa och socialisera. Jag är även intresserad av de affärsmässiga aspekterna och har hittills läst ämnen som ekonomi, marknadsföring, redovisning och ledarskap över arbetslag och organisationer. 

På fritiden gör jag massor av roliga saker och jag trivs oerhört bra med mitt hus som ligger i Darlinghurst, bara en tio minuters promenad från city, jag har nära till allt. Att bo så centralt och att ha ett eget rum är dyrare, men värt det. Jag kunde inte vara mer nöjd! Jag har tre fantastiska rumskompisar och vi ibland hittar vi på saker tillsammans. Jag jobbar även på ett kafé två dagar i veckan, som ligger inte långt från där jag bor i ett trevligt område. 

UTS - första dagen som student i Australien!

Jag måste säga att jag är så nöjd med min situation just nu. Allt är bättre än jag hoppats att det skulle vara. Jag studerar vid ett bra universitet, bor i ett stort hus, har ett roligt jobb och är omgiven av likasinnade."
    

**************************************
  

Namn: Marita 
Studerar: Bachelor of Nursing 

Jag trivs hur bra som helst här och är så glad att jag valde att studera vid UTS! 

"Både studentmiljön och universitet är mycket bättre än vad jag någonsin hade föreställt mig. Jag reste till Sydney helt ensam utan att känna någon så var ganska nervös inför första skoldagen. Men det var flera studenter från universitetet som fanns där för att hjälpa nya studenter. Allt gick jätebra och jag kände mig hemma redan från första dagen! 

Marita forteller om hvordan livet er som student ved University of Technology Sydney, Australia

Det råder även en väldigt öppen och genuint trevlig stämning bland studenterna. Jag lär känna nya människor och får nya vänner hela tiden. Universitetet organiserar massa coola event och aktiviteter som alla är välkomna att vara med på, allt från BBQ till stadsturer i Sydney. Det finns dessutom massor av schysta studentföreningar- och klubbar en kan gå med i."

  

Tycker du att University of Technology Sydney låter intressant?
Kontakta oss
Contact