Hong Kong PolyU

Studera i Hong Kong

Hong Kong ligger på Kinas södra kust och är en metropol där öst möter väst. Här bor 7 miljoner invånare.

Området

Hong Kong har allt. Det är lätt att att sig runt med färja, taxi eller tunnelbana och det finns många platser att besöka: från fantastiska utsikter och äventyrliga vandringar till tysta stränder och många museum. Den varierande kokkonsten, gör staden till det perfekta stället att anpassa sig till den asiatiska livsstilen. Hong Kong har något för alla. Västerländsk lyx finns överallt, men om du söker lite billigare vandrarhem och liknande, finns även detta. Om du tycker om storstadslivet är Hong Kong det perfekta stället, men områden runt omkring staden, bjuder på mycket mer. Varför inte utforska någon av de över 260 öar i skärgården utanför Hong Kong? 

Huvudön

Huvudön är det område som alla i världen tänker att Hong Kong ser ut som. I denna tätortsdjungel, kommer du att känna igen skyskrapor såsom World Trade Center och the Bank of China. När du går upp till Victoria Peak (eller tar Peak Tram), får du se fantastiska vyer. Det är något alldeles extra på natten, då staden verkar andas sin varma atmosfär.

Kowloon

Kowloon är den del av staden som ligger på fastlandet. Älskar du shopping, är detta rena himmelriket. Förutom alla barer, restauranger, vandrarhem, nattklubbar och affärer, finns det många marknader som är väl värda ett besök. Det här är stället att skaffa sig en skräddarsydd kostym på. God kvalitet till ett väldigt lågt pris. Det finns även många museum och historiska platser, som gör området intressant för dig som är mer kulturellt intresserad.

Klimat

Klimatet är behagligt med fyra årstider. Vintertemperaturen ligger på 10-20 grader och under sommaren är det ofta 33-34 grader och fuktigt.

 

 

 

 

Tycker du att Hong Kong PolyU låter intressant?
Kontakta oss
Contact