Årets stora event om utlandsstudier

Helio (f.d. Summit Hitech Building), Stockholm
Årets stora event om utlandsstudier
SAVE THE DATE! Tisdag 19 september är det åter igen dags för årets internationella studiemässa, fullspäckad med information och föredrag om utlandsstudier och utlandspraktik! Har du den minsta tanke på studier eller praktik utomlands är detta eventet du inte bör missa!

Detta spännande event lockar årligen hundratals utlandssugna som kommer för att mingla, gå på föredrag och samla relevant information om studier och praktik utomlands. Än finns det platser kvar, så passa på att säkra din plats!

Möt världen med studier eller praktik utomlands

En fullspäckad eftermiddag med inspiration och handfasta tips på hur det går till att ta klivet ut i världen för att leva och studera eller praktisera utanför Sverige. Du kommer att gå härifrån känslan av att du har fått lärdom och vägledning för var just du hör hemma, så att du kan lägga din tid på att åstadkomma vad du vill i livet, samt med ett lite större mod om att du vågar och är redo att möta världen!

Få även en god inblick i hur det är att vara student på universitet i USA, Australien, Nya Zeeland och England, då representanter flyger hit från dessa länder för att träffa dig och ge dig den information du behöver för att kunna ta beslut om var du vill studera.

Var med och tävla på eventet med chans att vinna 2000 kr i presentkort till resor!

Var & när

 • Datum: Tisdag 19 september
 • Lokal: Helio (f.d. Summit Hitech Building)
 • Adress: Sveavägen 9 (Hötorgsskrapa 3), 111 57 Stockholm
 • Tid: Kl. 15.00-18.00
 • Fri entré!

Anmälan

Du säkrar din plats genom att anmäla dig längst ner på denna sida.

Föredrag

Du kommer även kunna samla information genom att prata med våra studierådgivare som självfalletvis både är på plats och kommer att hålla föredrag med massa givande information kring studier, praktik, jobb och volontärarbete utomlands. Kom och lyssna:

Studentlivet & att studera i Kalifornien - kl. 15.15
Drömmer du om att bo och studera i Kalifornien? Wilhelm kommer att ge dig en bild om hur det är, kanske är det till och med bättre än vad du kan förvänta dig... Efter 2 år som internationell student i Kalifornien har han mycket att berätta och svarar gärna på dina frågor om soliga Kali.

Jobb utomlands & volontärarbete - kl. 16.15
Visst kan du både jobba och volontärarbeta utomlands, kom och lyssna på två personer som har gjort det! Först ut är Anders som kommer att berätta om sina nio månader då han reste och jobbade sig runt i Australien. Sedan fortsätter vår egen erfarne volontärexpert Linnea och berättar om volontärarbete utomlands; var och med vad kan du volontärarbeta, hur fungerar det, vad bör du tänka på etc.

Studier & praktik utomlands - kl. 17.15
Studierådgivaren Wilhelm kommer att dela med sig av sin stora kunskap och erfarenhet av studier och praktik utomlands. Han har spenderat 4 härliga år i både USA och Australien och studerat, så han vet vad han pratar om :)  

Träffa representanter

Allt du behöver veta om utlandsstudier!

Utländska representanter från hela världen kommer för att delat på detta event. Träffa dem och få information om olika skolor och utbildningar samt få svar på dina frågor den 19 september! Listan uppdateras löpande.

Representanter från Australien 

La Trobe University, Monash University, Queensland University of Technology, RMIT, University of Technology - Sydney och University of the Sunshine Coast 

Representant från England 

London Metropolitan University

Representant från Nya Zeeland 

Auckland University of Technology

Representanter från USA 

Berkeley College, California State University Northridge, California State University San Marcos, Foothill & De Anza Colleges, Green River College, Hillsborough Community College, Santa Barbara City CollegeUniversity of California Berkeley och University of California, Los Angeles

Vad kan jag få för information om jag kommer?

 • Ansökningsprocess och deadlines
 • Vilket universitet som kan passa dig
 • Försäkring för dig som studerar utomlands
 • Info om hur du kan hitta boende
 • Tips på hur du kan hitta billiga flygbiljetter inför dina utlandsstudier
 • Vad du kan göra på din fritid i ditt studieland
 • Vilka språkkunskaper krävs
 • Visum och studiemedel från CSN
  ...och mycket mer!
   

Vi hoppas att träffa dig 19 september, välkommen! 

Anmälan till event

 

 

 

Skriv upp mig!
Kontakt