Idrottsstipendium i USA

Observera att vi för närvarande inte kan ta emot nya ansökningar för idrottsstipendium. Mer information kommer att komma på vår webbplats och i våra övriga sociala kanaler.

KILROY hjälper dig som vill förena studier i USA med idrott! Vi hjälper dig att hitta en lämplig skola samt ett så bra idrottsstipendium i USA som möjligt. Vi guidar dig genom hela djungeln av college och alla regler. Allt från att hitta ”rätt” skola för dig, förhandla om ditt stipendium, support med ansökan, spelarlicens, visum, försäkringar och mycket mera. 

Att åka till USA för att idrotta och studera kan bli ditt livs största äventyr. Livet som idrottsstudent med ett idrottstipendium i USA är en fantastisk upplevelse, att vara en student-athlete, en spelare i ett av skolans idrottslag, är prestigefullt i USA. Mycket utav studentlivet i USA kretsar kring idrott och sporten är en viktig del av det amerikanska collegelivet. Alla är engagerade i skollagens med- och motgångar, collegesport visas till och med på TV.

Ett idrottsstipendium i USA är hett eftertraktat

USA är unikt i och med att idrotten och studierna går hand i hand på universiteten. Idrottarna har ofta egna datalabb, extra läxhjälp, förmånen att boka kurser först med mera, allt för att du ska klara av studierna och idrotten samtidigt. Dessutom är många lärare i USA väldigt måna om att idrottarna ska göra bra ifrån sig, både idrottsligt och akademiskt, och är därför flexibla när det gäller att kombinera sitt idrottsutövande med studierna. Samtidigt som idrotten är betydande är det viktigt att man är seriös med sina studier och även fokuserar på det akademiska, missköter man sig i skolan riskerar man att tappa sin plats i idrottslaget. Det kommer ett liv efter idrotten och det är oerhört viktigt att ha en akademisk utbildning i ryggen.

sports-golf-player-girl

Collegeidrotten - en stor del av den amerikanska kulturen

Den amerikanska collegeidrotten är en stor tradition i USA och den följs av miljontals människor över hela USA. Det enorma intresset för collegeidrott beror mycket på dess långa traditioner av tävlingar mellan skolorna. En annan faktor är att det inte finns ett lika utbrett klubbsystem som i Europa. Istället för att heja på ett klubblag är många människor i USA supportrar till den skola man antingen har gått på eller den skola som ligger i närheten. 

Att idrotta och studera i USA är en otroligt spännande upplevelse och en unik erfarenhet. Du utvecklas på flera sätt, både som person och som idrottare.  Dina språkkunskaper förbättras och erfarenheten att träna och tävla i en amerikansk miljö ger bra livserfarenhet. Många collegelag har spelare från olika delar av världen och fritiden och gemenskapen på college skapar vänner och erfarenheter för resten av livet.

Idrottsstipendium i USA - inte bara för elitidrottare

Urvalet av olika sporter inom collegeidrotten i USA är stort med traditionella amerikanska lagsporter såväl som individuella idrottsgrenar. Du behöver inte vara elitidrottare för att platsa i ett collegelag, det finns lag för många olika nivåer. Du bör dock vara aktiv och kunna visa upp resultat eller statistik inom din idrott. I USA finns tre organisationer som styr collegeidrotten; NCAA, NAIA och NJCAA. Dessa organisationer gör det möjligt för många studenter att kombinera sin idrott med akademiska studier i USA.

Vill du veta mer?
Kontakta KILROY!
Kontakt