Utbildningar i USA

Utbildningarna i USA håller hög nivå
Observera att vi för närvarande inte kan ta emot nya ansökningar för idrottsstipendium. Mer information kommer att komma på vår webbplats och i våra övriga sociala kanaler.

En utbildning från ett amerikanskt universitet håller världsklass! Internationella företag värderar en amerikansk examen mycket högt. Amerikanska universitet erbjuder ett stort utbud av utbildningar och intagningskraven är oftast lägre än i Sverige. 

Som student har du möjlighet att själv forma din utbildning och kan därför skapa en egen unik profil i din examen. Praktikplatser ingår i vissa utbildningar och ger dig möjlighet att få in en fot i arbetslivet och samtidigt spetsa till ditt CV. 

En motsvarande svensk kandidatexamen i USA heter "Bachelor's Degree" och tar ca fyra år att slutföra. Generellt läser du 4-6 kurser per termin och läsåret sträcker sig från slutet av augusti till maj med ett uppehåll på 3-4 veckor under julen. Under ditt första år läser du "core classes", kurser som alla studenter på universitetet måste läsa oberoende av vad de valt för inriktning. Därefter byggs det på med kurser inom vald utbildning. 

Det finns även högskolor i USA som erbjuder de två första universitetsåren till en lägre kostnad och inte lika strikta intagningskrav. Dessa skolor kallas för Community Colleges och leder efter två år till en Associate's Degree. Därefter kan du byta till ett universitet för att läsa dina två sista år mot din Bachelor's Degree. Det lägre priset gör att du klarar dig bra på CSN:s lån och bidrag.

 

Vill du veta mer?
Kontakta KILROY
Kontakt