• apr11

  Förändrade CSN-regler för utlandsstudenter från 1 maj 2018

  CSN inför en begränsning i merkostnadslånet för studieavgifter för den som söker studiemedel efter 30 april 2018.

  Det innebär att du som mest kommer kunna låna 2 867 kr per studievecka för din studieavgift, vilket blir 54 416 kr för en termin på 19 veckor. Det totala beloppet du kan låna för studieavgifter är oförändrat ca 349 000 SEK och du kommer fortsättningsvis kunna få lån och bidrag för levnadsomkostnader på ca 12 000 kr per månad. Den nya begränsningen gäller inte dig som redan studerar med studiemedel.

  Om du funderar på att söka utlandsstudier och kommer vilja ha CSN-lån för en terminsavgift som överstiger 50 000 kr måste du skicka in din ansökan NU så att du hinner få ett antagningsbesked och kan söka studiemedel innan reglerna ändras.

      

 • apr06

  Studera i Adelaide - Australiens gömda pärla

  Adelaide är en fantastisk stad att plugga i, det finns många anledningar:

  Adelaide har en skön stads-vibe Det är billigt att bo i Adelaide Studenter från alla delar av världen pluggar i Adelaide Staden är känd som ”20-minuters-staden”, dvs. att du kan ta dig runt till olika platser snabbt Adelaide har sjukt läckra... Läs mer
 • mar19

  Lyssna på Julia och Zelda i poden om livet på andra sidan jorden

  Av Karl
  Lär känna Julia och Zelda som pluggar och jobbar i soliga Melbourne! Tillsammans har dem poden "På andra sidan jorden". En pod som handlar om allt som rör livet i Australien. Framförallt berör de ämnen som studier, resor och jobb. Så är du nyfiken på livet på andra sidan jorden?

  Lyssna på avsnitten nedan!

  iTunes

  Acast

  Podbean

   

 • mar05

  Studera en yrkesutbildning utomlands!

  Vill du studera ett eller två år utomlands, på ett program som dessutom ger goda jobbmöjligheter efter avslutade studier? Då ska du titta närmare på yrkeshögskolan TAFE Queensland i soliga Australien. Här kan du studera moderna yrkesutbildningar under 1-2 år till bra pris.

  Du får en relevant utbildning med goda chanser till jobb efter exame... Läs mer
 • mar01

  Infokväll: Allt du behöver veta om livet i Australien

  Att studera på andra sidan jordklotet kan kännas overkligt. Hur tar en sig dit, vilka bra univeristet finns och hur går ansökan till? Helt ärligt så ja - det är mycket administrativt, budget och pappersarbete att hålla reda på. Listan kan kännas överväldigande – och det är därför vi finns!

  Gratis event! ... Läs mer
 • jan23

  Träffa universitet från Kanada, USA och England

  Kom och träffa några av de bästa universiteten i Kanada, USA och England hos oss den 22 februari. Ta med vänner och/eller familj på detta informerande och inspirerande event om utlandsstudier.

  Det är gratis inträde!


  Vad kommer att hända på eventet? Du kommer att kunna få svar på alla dina funderingar ... Läs mer
 • jan03

  Kostnadsfri studierådgivning i Lund & Göteborg

  Har du funderingar på att studera utomlands? Ta chansen att träffa en studierådgivare från KILROY (helt kostnadsfritt!) i Lund och Göteborg i KILROYs butiker i respektive stad. Först till kvarn - tiderna brukar bokas upp snabbt!

  Studierådgivning 2 februari i Lund
  Boka in ett möte med Magnus som själv har studerat både i Peru oc... Läs mer
 • dec07

  Sofie och Melinda pluggar tillsammans i Australien

  Av Manda
  Här kommer en hälsning från Sofie och Melinda som studerar på University of the Sunshine Coast i Australien. De berättar hur det är att studera på USC, deras tips för bästa boendet och vad du kan hitta på för kul äventyr på fritiden!   Hej!

  Allt är jättebra här borta. Skolan, University of the Sun... Läs mer
 • dec01

  Fick du ingen utbytesplats? Eller vill du undersöka alternativ till utbytesplatsen du fått?

  Det är vanligt och vi hjälper många studenter varje år med att undersöka flera alternativ och att komma iväg just dit de vill. Vi hjälper gärna dig med. 

  Om din skola godkänner att du studerar utomlands under en eller två terminer som en del av din utbildning, är det oftast inte ett måste att söka... Läs mer
 • nov24

  Daniela blev kvar i LA efter utlandsstudierna

  När Daniela först tog kontakt med KILROY var planen att hon endast skulle plugga en termin på Santa Monica College och sedan flytta hem till Sverige igen, det var hon säker på. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Nu, två och ett halvt år senare bor hon i en lägenhet i Los Angeles med sin nyblivande make och har hunnit sk... Läs mer
Kontakt