Studenter berättar - Niclas på San Diego State University

Studenter berättar - Niclas på San Diego State University

Jag hade länge funderat på att resa utomlands, antingen genom studierna eller en backpacker-resa. Resor och möten med människor har alltid varit ett stort intresse, så jag visste att oavsett hur det blev, skulle det bli bra. Efter mycket funderande valde jag tillslut att tillbringa hösten 2011 i San Diego i soliga och underbara Kalifornien.

Livet i San Diego

San Diego State University är ett mycket bra universitet med stor mångfald. De har ett brettutbud på kurser i alla inriktningar och jag valde att läsa kurser inom Management.

Niclas upplevde många äventyr under sin tid på SDSU i Kalifornien

USA och studier utomlands är dock så mycket mer än bara studier. Hela kulturen och levnadssättet blir verkligen det man gör det till och för mig var det helt underbart. Jag var fast besluten innan jag åkte till San Diego, att jag skulle bo med amerikanare och leva the American life. Så blev det verkligen! Två veckor innan kursstarten anlände jag till San Diego och började leta boende. Efter en vecka hade jag hittat en lägenhet där jag bodde tillsammans med två amerikanare som direkt kastade in mig i den amerikanska kulturen. Det gav så otroligt mycket språkmässigt och upplevelsemässigt. Vi umgicks mycket och jag fick uppleva min första riktiga Thanksgiving dinner med en av mina rumskamraters familj. Det hade ju aldrig hänt om jag bott tillsammans med andra svenskar!

Språket

Jag lärde mig mycket om mig själv och det var väldigt häftigt när jag kom över tröskeln och språket bara flöt på. Jag minns när jag helt plötsligt började tänka på engelska. Det roliga var att jag faktiskt stod och pratade med en svensk kille men formulerade meningen i huvudet på engelska. Häftigt!

Intryck

Grand Canyon, SeaWorld, Disneyland, barerna i Mission Beach och Pacific Beach, klubblivet i downtown SD, LAS VEGAS…, ja allt detta och mycket, mycket mer är upplevelser som alltid kommer att vara i mina tankar. Det är väldigt svårt att summera upp vistelsen i USA, men det var verkligen en energi-boost. Jag har definitivt fått mersmak av USA och jag har fått vänner för livet!

Du är mer än välkommen att kontakta mig om du undrar över något!

Allt gott,
Niclas 
[email protected] 

Taggar: USA
Relaterade inlägg
Kontakt