Studenter berättar - Charlotta på University of the Sunshine Coast

Studenter berättar - Charlotta på University of the Sunshine Coast

Första resan till Australien

Jag har ända sedan jag besökte Sydney som turist för några år sedan tänk att jag skulle vilja uppleva mer av Australien. Det ger så mycket mer att leva och bo på en plats under en längre period än att resa till som turist. Jag har också alltid haft en dröm om att studera utomlands. Under en termin fick jag möjlighet att kombinera dessa två drömmar.

Charlotta studerade en termin utomlands på USC i Australien

Valet - att studera utomlands

Då jag läser ekonomi finns det många alternativ att välja bland för studier utomlands och det är svårt att veta vilket som är bäst. För mig är sport och friluftsliv viktigt liksom en personlig atmosfär och naturligtvis bra kvalitet på utbildingen. Allt detta fick jag under min termin på University of the Sunshine Coast (USC) i Queensland. En termin jag aldrig kommer att glömma. Förutom att det var en mycket bra studiemiljö, fint campus, bra biblotek, personliga lärare och intressanta kurser har jag träffat fantastiska människor som har blivit vänner för livet. Universitet har imponerat med otroligt stöd och vägledning för internationella studenter, kombinerat med en lättsam attityd - utan att tappa det seriösa i undervisningen.

Jag trodde aldrig att det skulle gå så smidigt med ansökan, visum, boende, byte av kurser, biljetter, hjälp med grammatik, studievägleding och allt annat.

Campus och fritiden i Australien

campus fikade man med sin professor, sjönk ner i en soffa för att läsa kurslitteratur, fotade kängurur eller sprang ett varv på löparbanan. Fritiden fylldes av eftermiddagar på stranden, BBQ med vänner, en match på tennisplanen eller en simtur i poolen.

Australien har så mycket att erbjuda: äventyr, turistmål, kultur, storstäder, uteliv och så klart alla vackra stränder. Jag har aldrig träffat så många och så hjälpsamma människor som när jag reste i Australien, de har dessutom visat att livet kan och ska vara enkelt, något som jag nu tar med mig hem till Sverige.

Relaterade inlägg
Kontakt