Studenter berättar - Hanna på New York Film Academy

Studenter berättar - Hanna på New York Film Academy

Jag gick New York Film Academys 4 veckors photography workshop under sommaren 2012. Det var en av de mest lärorika och upplevelsefyllda sakerna jag har gjort i mitt liv. Skolan gav mig så mycket mer än kunskap i fotografering, den gav mig vänner för livet och möjligheten att se ett annat New York än det filmerna och turistbroschyren visar.

Bra och avslappnade lärare

När jag kom till skolan hade jag redan lite kunskap i fotografering, något som jag tror är bra att ha då skolan är väldigt intensiv. New York Film Academy (NYFA) säger att kursen är för nybörjare såväl som för de med lite mer kunskap men ett tips om du ska söka hit är ändå att ha lite koll på vad ISO, slutartid och skärpedjup innebär. Det kommer hjälpa dig mycket att hänga med på de minst sagt intensiva lektionerna.

Jag har nog aldrig haft så bra lärare som på NYFA. De är väldigt avslappnade, informella och skämtsamma samtidigt som de är pedagogiska. En perfekt kombination om du vill lära dig om ett ämne du brinner för. Jag tror att det är till stor hjälp att alla lärarna också är praktiserande fotografer. Det gör att de är uppdaterade i den senaste tekniken och hela tiden har alla fototermer färskt i minnet. Man går i skolan fem dagar i veckan men oftast inte hela dagar. Man är oftast inte i klassrummen på lektionerna utan vi går ut och fotograferar på gatorna i New York.

Generösa med öppettider, hjälp och redskap

Hanna fick använda sin kreativitet fullt ut på New York Film Academy

Bli inte skrämd av vad alla säger om hur intensiv fotokursen är. Visst, det krävs att du är engagerad och lägger ner tid på dina hemuppgifter men du kommer ha fritid till att uppleva New York också. Som en av våra lärare sa: "Strunta inte i att festa när du väl är i the Big Apple, men ta med dig din kamera".

En av de bästa sakerna med skolan är de generösa öppettiderna. När det inte är lektioner i datorsalarna har du fri tillgång till alla datorer och redigeringsprogram såsom senaste Photoshop och Lightroom. Du kan även checka ut objektiv, blixtar, stativ och reflexskärmar till dina fotoprojekt. Ett tips är också att ta hjälp av skolans TA's (teacher assistents) som finns på skolan hela dagarna och är väldigt hjälpsamma.

Kärlek vid första ögonkastet & vänner för livet!

Mycket av våra fotouppgifter byggde på samarbete vilket är superbra då vi snabbt lärde känna varandra i klassen. Vi kom från helt olika delar av världen, vi levde totalt olika liv och vi hade alla olika bakgrunder men ändå funkade vi så bra ihop. Vårt intresse förenade oss. Hur klyschigt det än låter så kan jag ärligt säga att jag fick vänner för livet.

Upptäck alla sidor av New York aka The Big Apple

Jag tror inte på kärlek vid första ögonkastet men när det kom till staden New York så stämde det verkligen. Älskade allt med den från första stund, från tunnelbanan och gatumusikanterna till storstadspulsen och doften av snabbmat i varje gatuhörn. Men det bästa med staden är att det verkligen finns något för alla: shopping, musik, klubbar, uteliv, träning, museer… Att kombinera mitt intresse för fotografering med ett besök i världens coolaste stad är utan tvekan det bästa jag har gjort.

Vill du se och läsa mer om vad jag lärt mig kan ni besöka min blogg: http://hmsphotography.blogg.se/

Kärlek vid första ögonkastet av New York - en stad som har allt!

NYFA erbjuds eleverna den senaste tekniken och lärare med stor erfarenhet av branchen

Taggar: Studentliv, USA
Relaterade inlägg
Kontakt