Studenter berättar - Raby idrottar och studerar i USA

Studenter berättar - Raby idrottar och studerar i USA

Raby George studerar och idrottar i USA där han spelar fotboll för University of North Carolina at Chapel Hill och har spelat inför 10 000 åskådare! UNC är ett omtalat universitet i landet, mycket på grund av sitt idrottsliga goda rykte. 

University of North Carolina (UNC) i Chapell Hill

Någonstans mellan New York och Florida ligger staten med den första allmänna skolan i USA. Ett universitet med historia som andra skolor runt om i landet endast kan drömma om - både akademiskt och atletiskt. UNC är en plats med unika människor som alla är familjära, vänliga och intelligenta. Att bli antagen är ett privilegium och de få som lyckas ta sig hit kämpar hårt för att varje dag prestera på topp. Universitetet ligger i staden Chapel Hill, North Carolina; en liten universitetsstad med omkring 55 000 invånare varav de flesta är studenter från USC. Redan sedan första dagen fick folket mig att känna mig som en i familjen.

Raby spelar fotboll i USA för University of North CarolinaEtt av mitt livs bästa beslut hittills

Att åka till UNC är ett av de bästa besluten jag någonsin fattat. Sedan en ung ålder så har jag alltid velat ta del av den amerikanska skoltraditionen efter att åtminstone sett ett dussin filmer och pratat med kompisar. Världskända professorer undervisar mig som student dagligen och jag kan inte önska mig en bättre tillvaro. Jag jobbar stenhårt varje dag för att en dag gå ut med diplomet i min hand och kunna säga att jag har studerat vid ett av världens bästa universitet, och på så vis kunna tillföra lärdomar till omvärlden och jobba mig uppåt inom arbetslivet. En skola som denna hjälper var och en av sina studenter att uppnå sina mål och jag känner ett enormt stöd från alla möjliga människor som jobbar för detta underbara universitet, och då har jag inte ens nämnt den idrottsliga biten.

Idrott och nya vänner på UNC

UNC (även känt som The University of National Champions) har en tradition inom den idrottsliga världen, att vinna minst tre National Champions per år. Anläggningar och tränare hjälper mig att utvecklas både som person, student och spelare. Fotboll, eller Soccer som de kallar det, är väldigt stort här borta och det är svårt att inte bli igenkänd då man går runt på gatorna i Chapel Hill. Vi nådde en 5:e plats i hela USA mitt första år och då var vi besvikna över att inte ha gått hela vägen, vilket visar vilka människor som finns på den här skolan. Inget annat än att vara bäst är gott nog för studenter som bestämmer sig för att ansluta hit.

Raby idrottar och studerar i USA

Att tillhöra ett lag har många fördelar. Man får 30 kompisar direkt när man kommer till skolan och 100 till som hör till andra sporter i skolan. Svårt att inte trivas i en miljö som denna där man omhändertas varje dag för att på så vis kunna prestera på topp när de väl gäller.

För- och nackdelar

Att plugga i USA är en otrolig upplevelse som jag starkt rekommenderar för alla som funderar på det. Jag ska inte sitta här och bara prata strunt, det kommer att finnas dagar då ni kommer att önska att ni var hemma nära familj och barndomsvänner, men dem dagarna är inte många och endast i början av resan då man inte helt vant sig vid bilden av att klara sig utan dem som alltid funnits runt om en. Detta har gjort mig starkare som person och fortsätter att lära mig viktiga läxor dagligen. Jag har hittat en familj här borta, mina lagkamrater, som jag vet ställer upp i vått och torrt när jag än behöver dem. Detta är verkligen en upplevelse som går bortom min beskrivning.

Collegelivet har mycket att erbjuda var och en av er, så våga ta steget - jag kan lova att det kommer vara värt det. 

// Raby

 

Vill du veta mer om att idrotta och studera i USA?
Läs här!
Vill du kolla dina chanser att idrotta och studera i USA?
Kontakta KILROY

 

Taggar: Studentliv, USA
Relaterade inlägg
Kontakt