Vägen till en Master utomlands

Vägen till en Master utomlands

Har du funderingar på att studera utomlands? Vill du testa ett annat sätt att studera på, uppleva vardagen i ett annat land och lära känna andra unga från hela världen?  Att studera utomlands kan kännas som en lång och avlägsen process, men med hjälp från KILROY kan din dröm gå i uppfyllelse. Vi erbjuder dig gratis studievägledning och hjälper dig genom hela ansökningsprocessen.

I denna artikel finner du svar på följande;

  1. Vem kan ta en magisterexamen utomlands?
  2. Vilka studieinriktningar kan jag välja mellan?
  3. Var i världen kan jag studera?
  4. Hur fungerar det med CSN?
  5. När kan jag börja med min Master?
  6. Vad kan KILROY hjälpa dig med?

Vem kan ta en Master utomlands?

Den som har en kandidatexamen från ett svenskt universitet eller högskola kan ansöka om att studera vidare och ta en Master utomlands. Vilka ämnen och betyg du har sedan tidigare avgör vilka universitet och vilka utbildningar som du kan ansöka till. Våra studierådgivare hjälper dig att hitta det universitet som bäst matchar din utbildningsbakgrund och dina akademiska önskemål.  

Vilka studieinriktningar kan jag välja mellan?

Det är i stort sett möjligt att ta en Master i nästan alla ämnen. Allt från kommunikation, marknadsföring, HR, musikhistoria, sport, engelska, spanska, IT, finans, management, internationella affärer, turism, hälsa och nutrition, tv och film, psykologi mm.

Våra studierådgivare på KILROY har stor kunskap om de olika universiteten och är därför mycket lämpade att hjälpa dig att hitta det universitet och ämnesområde som passar dig och dina behov bäst. 

Var i världen kan jag studera?

KILROY arbetar bara med välkända och noggrant utvalda universitet. Du kan därför vara säker på att de skolor som vi rekommenderar är bra och ger en utbildning av högsta kvalitet. Således kan du tryggt välja från vårt utbud av skolor i bland annat Australien, Nya Zeeland, USA, Kanada, England, Kina och Singapore.

När man väljer vilken skola man vill studera på utgår man oftast ifrån vilket ämne som intresserar en mest. Det är även bra att fundera på vilken bransch man vill arbeta inom efter avslutade studier. 

I vissa branscher kan det löna sig att ha en kunskap om den asiatiska marknaden, medan i vissa branscher kan det vara en fördel att känna till den amerikanska. Tänk på detta när du väljer ditt studieland.

Att studera utomlands är mycket mer än bara föreläsningar och tjocka böcker. Det handlar om att leva och bo i ett annat land, lära känna den lokala kulturen och kanske till och med den lokala puben.

Med KILROY kan du ta en Master utomlands i följande länder:

USA

Kanada

Australien

Nya Zeeland

Singapore

Japan

England

Tänk på att ovan endast är ett urval och att KILROY har många fler universitet du kan söka till, kontakta en studierådgivare för mer information.

Hur fungerar det med CSN?

CSN ger dig bidrag på samma sätt som när du studerar i Sverige och du kan även låna pengar som hjälper dig bekosta levnadsomkostnader, terminsavgifter, resa och försäkring. Studiemedelsbeloppen varierar mellan olika länder. För mer info se CSNs hemsida: www.csn.se

När kan jag börja med min Master?

Om du vill börja din Master redan i början av nästa år är det ännu inte för sent! Sista ansökningsdag för de flesta av universiteten är mellan oktober och december. Så ta chansen att påbörja din studietid utomlands redan i början av nästa år!
Kontaka en av KILROYs studierådgivare idag, så hjälper vi dig med ansökningsprocessen. 

Vad kan KILROY hjälpa mig med?

Det är så klart kostnader knutna till att studera utomlands, men vi erbjuder gratis studierådgivning för att göra det slutgiltiga valet enklare för dig.

KILROYs studierådgivare hjälper dig vid val av utbildning samt med att fylla i alla ansökningsblanketter och formulär, så att du kan känna dig trygg i att allt är komplett. Vi håller sedan en fortlöpande kontakt med skolan du har sökt till och kontaktar dig om det skulle vara så att de behöver mer information eller dokumentation.

Innan vi sätter igång ansökningsprocessen har vi en rådgivning, du väljer själv om du vill komma in i för ett personligt möte eller om vi tar det över telefon. Vi berättar då för dig om vilka dokument som behövs inför din ansökan, vad du behöver göra och hur lång tid de olika delarna av ansökningsprocessen tar. Vi vill att du redan från början har en bra överblick över hur allting går till och hur lång tid det tar!

För mer information om Master utomlands
Kontakt oss

 

Relaterade inlägg
Kontakt