Studenter berättar - Philip studerar och spelar fotboll i USA

Studenter berättar - Philip studerar och spelar fotboll i USA

Philip spelar fotboll för University at Albany i Albany, New York. Hösten 2012 blev Philip vald till ”America East All-Rookie Team”, vilket betyder att han var en av de 11 bästa nykomlingarna i serien han spelar i! Philip berättar om processen till USA och hur collegelivet utspelar sig. 

Hur det började

Jag hade egentligen aldrig ens tänkt tanken på att flytta utomlands och studera. Jag hade ganska klart för mig hur min framtid skulle se ut, trodde jag iallafall. Men sen hände det som skulle få mig på andra tankar. På Idrottsparken i Norrköping, där min skola brukade ha våra fotbollsträningar, hörde jag någon runt hörnet prata om USA och fotboll. Jag tänkte att det här lät ju intressant så jag slog mig ner på en stol och började lyssna. Sen den dagen visste jag precis vad jag ville göra med mitt liv. När jag kom hem den kvällen pratade jag med mamma om vad jag hade hört och några veckor senare satt vi på kontoret på Kilroy.  

En längre process än jag trodde

Baksidan med detta är processen man måste gå igenom för att komma hit. Det är allt ifrån högskoleprov (SAT) till visumansökning. Och det är bara de akademiska bitarna. Fotbollsmässigt gjorde jag bland annat en highlight-video om mig själv. Jag började hela processen lite mer än ett år innan jag åkte över och det var tur, för att jag hade ingen aning om hur mycket tid och ork man var tvungen att lägga ner på det. Är tacksam att jag hade Kilroy till min hjälp och väldigt tacksam att min pappa valde att lägga ner så mycket tid på det som han gjorde (ibland kändes det nästan som att han ville bli av med mig). Utan dem hade jag nog inte suttit här i mitt rum på campus och skrivit om detta.  

Collegelivet

Skolan jag valde att börja på heter University at Albany, som ligger i Albany (New York State). Livet här består kort och gott av mycket fotboll och mycket skola. När man inte tränar eller spelar match sitter man oftast i ett klassrum eller studerar någon annanstans. Det kan vara ganska svårt för vissa att kombinera studier och idrott på ett bra sätt, men är man bara organiserad och planerar sina veckor så brukar allt lösa sig. Personligen hade jag lite svårt att anpassa mig till en början. Både fotbollsmässigt och framförallt rent generellt. Jag längtade hem ganska mycket och hade faktiskt planer på att avbryta min tid här. Men av diverse anledningar valde jag att stanna kvar och jag måste säga att det är mitt bästa beslut jag gjort i livet. Jag är inne på mitt andra år just nu och trivs som fisken i vattnet.  

/ Philip

Taggar: Studentliv, USA
Relaterade inlägg
Kontakt