Hanna läser HR i Sydney

Hanna läser HR i Sydney

Det blev Australien och Sydney som blev målet för min Master i Human Resource Management, ett och ett halvt år på andra sidan jordklotet, borta från familj och vänner. Jag vet inte vad det var som gjorde att jag valde Australien som var så väldigt långt bort. Jo men dels var det ju språket jag ville förbättra, kanske surfa lite och sen var ju klimatet inte helt kasst, men ibland utsätter jag mig bara för helt vilda utmaningar utan att jag riktigt går på vad hjärnan säger, utan mer magen eller instinkten på något vis. Konsekvenserna får komma senare och då tar vi väl tag i dem då brukar jag nog tänka, i alla fall när jag innerst inne är väldigt exalterad och vet att ’Jo, men det här kommer bli så himla bra’.

Valet av University of Technology Sydney (UTS)

UTS, universitetet som tillät mig (till en ringa avgift) komma och ställa tusen frågor och jämföra allt med ’In Sweden there is this and that’ på lektionerna. De har även ett samarbete med CSN vilket gjorde det lite smidigare ekonomiskt, plus att de har ett masterprogram som matchade med min kandidat från Göteborg.

Studierna på UTS

UTS är kända för sin höga andel internationella studenter och jag har haft mycket samarbete med framförallt indiska och kinesiska studenter i grupparbeten.  Kurserna har varit av blandad kvalitet beroende helt på lärarna, från helt fantastiska till skrattretande, övervägande det förstnämnda. Jag har pluggat som en idiot emellanåt, men jag tror det är helt vad man gör det till, även om att ha fyra kurser med deadlines samtidigt inte riktigt hjälper. Skolan erbjuder dock bra hjälp och med engelskan och kritiskt tänkande har man ett försprång med sig från hemma.  

Hanna _kalas _1280x 720

Toga party och vardagslunk

Mycket av min vistelse har ändå varit vardagslunk och med jobb på sidan av studierna har det hjälpt otroligt mycket med underbara flatmates och vänner. Att plugga utomlands är inte en semester från början till slut, även om där finns några guldkantade weekends och Australiens sommarlov är underbart långt och fantastiskt. Staden är också proppfull med roliga events och saker man kan hitta på hela tiden, det finns inget slut! Noodle markets i Hyde park, Arts by the Sea vid Bondi, Outdoor Cinemas spridda över hela stan på sommaren, marknader på helgerna och så bara alla mysiga hipster caféer i varenda hörne. Har man min tur att få dela ett stort gammalt mögligt hus med en norsk, en britt och en australiensare kan man ju annars bara bjuda in till ett klassiskt toga party och dra ett gammal lakan över sig.

Hanna _Toga _liten

I love Sydney

Sydney är fantastiskt, med sina stränder och olika karaktäristiska stadsdelar, men det har ju varit människorna här som gjort hela upplevelsen. Och jag rekommenderar starkt att stanna längre än en utbytestermin, för att komma in i språket och kulturen, lära sig alla rubgyregler och kunna uppleva allt i lugnan ro. Saker utanför studierna, som att gå på jobbintervjuer, bli med i en sportklubb (i mitt fall cykelklubb) och åka på minisemestrar har verkligen byggt på min engelska, men också mitt självförtroende och jag har lärt mig så otroligt mycket om mig själv. Visst längtar jag hem och det finns saker som fungerar ’much better in Scandinavia’, men Sydney och Australien har varit kanon för mitt lilla äventyr. 

Vill du också studera på UTS?
Kontakta en studievägledare!
Relaterade inlägg
Kontakt