"Därför tycker jag att du ska bli global" - Axel tar sin master i Vietnam

"Därför tycker jag att du ska bli global" - Axel tar sin master i Vietnam

Jag har alltid varit intresserad av länder, huvudstäder, kulturer, religioner och har gjort mitt yttersta i mån av att få besöka och uppleva nya platser runt om i världen.

Under de senaste 6 åren har jag bott utomlands, antingen rest,
jobbat, eller studerat. Så n
är jag bestämde mig för att ta en Master of International Business var det självklart att jag skulle studera utomlands.

Vietnam -saigon -ho -chi -mihn -1280x 720

Vietnam Tricycle Old Town

Enligt min åsikt så finns det inget bättre sätt att lära sig international business än att ta sig till ett främmande land med extrema kulturella skillnader. Om du ska bli en expert på global business, måste du (enligt min åsikt), bli del av det globala samhället.

Men vilket land och skola passar bäst?

Jag har tidigare bott i USA, Norge och Spanien, och ville därför testa på något nytt, något tuffare, något som sticker ut ännu mer, något som ger mig en större utmaning. Så när jag fick reda på att det fanns en möjlighet att ta en australiensk Master-utbildning i Vietnam, ett land där affärsmöjligheterna växer på träd, var det ett självklart val.

Jag kan säkert skriva ner en massa fakta om Vietnam och Saigon, men sådan information går att googla fram. Istället vill jag berätta lite om hur skolan och min utbildning är.
Studenten Axel läste sin Master på RMIT i Vietnam

rmit-vietnam-academic-building.jpgRMIT University, Vietnam, är en av de mest prestigefyllda skolorna i Vietnam med en modern campus och med lärare och studenter från hela världen.

Här finns förutom klassrum, en stor sportanläggning, flera caféer och restauranger med utbud av både vietnamesiskt och västerländska maträtter.

Lärarna flygs in från Australien, USA, Tyskland, England, Frankrike, Nya Zeeland och så vidare..

Att studera en master-utbildning skiljer sig väldigt mycket från en bachelor. Jag har valt att studera en master intensivt under totalt ett år. Detta innebär att jag har väldigt få klasser under veckodagarna. Upplägget är att vi har ett ämne som går från fredag-måndag 8.00 – 20.00. Under dessa dagar så flygs vår lärare in. 

Vietnam Ninh Binh Limestone Towers Rice FieldsDet är långa och tuffa dagar med prov, grupparbeten och presentationer, men jag kan försäkra er om att det är väldigt intressant. Här får vi möjlighet att diskutera och analysera ämnet tillsammans med lärare som har flera års av erfarenhet av studenter från olika delar av världen och med olika bakgrunder. Under dagarna så har vi flera små raster där vi blir bjudna på kaffe, te, frukt, kakor och bakelser av flera slag samt lunch där vi lär känna varandra ännu bättre.

Vi hjälper varandra bygga upp ett internationellt nätverk. Många av mina klasskamrater är flera år äldre, och har antingen egna företag, eller jobbar/har jobbat på globala företag. Detta ser jag som en fördel som jag har mycket nytta av. 
Vietnam -1280x 720

Studenten Axel berättar om hur det är att läsa en master i Vietnam

Vetnam Hanoi Motorbike Lights Night

En tuff helg som avslutas med att vi på måndagskvällen gemensamt går ut och äter en gemensam middag, då vi lär känna varandra ännu mer. Med mat i magen, och flera glas på borden har vi inte bara underbara samtal, utan vi hjälper varandra bygga upp ett internationellt nätverk. Många av mina klasskamrater är flera år äldre, och har antingen egna företag, eller jobbar/har jobbat på globala företag. Detta ser jag som en fördel som jag har mycket nytta av.

Under nästkommande två veckor jobbar jag med olika inlämningar som vi fått från intensivkursen. Det är både grupparbeten och individuella arbeten. Förhoppningsvis hinner man klart dem innan nästa kurs börjar.
Han läser sin master på RMIT i Vietnam

Något som förvånade mig när jag kom till Saigon var mängden av expatriates (folk som flyttat hit från olika delar av världen för att jobba). Det är ett otroligt stort nätverk av internationella personer som har valt, som jag, att bosätta sig i Saigon, Vietnam.

Vietnam studera res RMIT master

Här trivs jag bra. På barerna i centrum, eller runt om skolan blandas jag in i ett hav internationella människor från Vietnam, Kina, Sydkorea, Australien, Tyskland, Frankrike, Nya Zeeland, Sydafrika, USA, Latinamerika, listan är lång. Jag älskar det!

 

Detta fascinerande sociala liv i kombination av studerandet av Internationell Business skapar en fantastisk ekvation som jag kommer att ha nytta av i resten av mitt liv.

Become Global!

Axel Aversund

Här är skolan som Axel studerar på

Här är skolan som Axel studerar på
RMIT är i den internationella toppen inom global business, teknik, design, kommunikation, civilingenjör och globala samhällen. Som student på RMIT Vietnam kommer du att få en internationellt ackrediterad utbildning mitt i ett livligt, spännande och snabbt växande Sydostasiatiskt land.
Fråga en studierådgivare Läs mer om skolan

 

Relaterade inlägg
Kontakt