4 populära skolor i Kalifornien

4 populära skolor i Kalifornien

Det finns många anledningar att studera i populära Kalifornien. Kanske är "Cali" mest känd för sitt varma klimat och den härliga kombinationen av strand- och stadsliv men också för sin avslappnade vibe. Är du en naturmänniska så är det inte långt till naturen med sjöar, skog och gott om nationalparker. Men är du mer av en festprisse som trivs i innerstan (kanske i en rooftop bar?) så bjuder Kalifornien på ett sprudlande nattliv.

Den soliga västkusten har mycket att erbjuda även i skolväg och det är lätt att man känner sig vilsen när det kommer till val var du ska plugga. Därför har vi valt ut fyra av våra mest uppskattade skolor för att ge dig inspiration.


Santa Barbara City College (SBCC)

Santa Barbara City College hör till några av USAs högst rankade community colleges med ett stort utbud av program och kurser. Här kan du i princip höra havets vågor från fönstret i ditt klassrum då skolan ligger precis intill kustlinjen.

SBCC är ett mycket populärt college bland både internationella och amerikanska studenter, här studerar mer än 70 olika nationaliteter. Som internationell student får du mycket support från lärarna, klasserna är dessutom små vilket innebär att ingen försvinner i mängden. I Santa Barbara finns gott om aktiviteter, restauranger och nattliv men vill man ändå känna storstadspulsen ligger Los Angeles endast 1,5 timme bort. 

”Fritiden här är verkligen speciell jämfört med min fritid i Sverige. Med stranden så pass nära blir det många dagar på stranden, volleybollturneringar och lägereldar. Bergen som omger staden är perfekta för vandring och skolans sportarena resulterar i många svettiga träningspass och spännande matcher att se på. Kulturen här är så levande och folk som bor här verkar verkligen ta tillvara på allt som Santa Barbara har att erbjuda. Går du längs med stranden kan du alltid se någon surfare som guppar ute på vågorna, segelbåtar och simmare.” Emmy, tidigare student på SBCC.

Cal State University, Northridge (CSUN)

California State University Northridge är ett av de största universiteten i USA med nästan 3000 nya internationella studenter varje år. Skolan är supercentral och ligger bara några minuter från Los Angeles stadskärna. Här har du en fantastisk möjlighet att utforska södra Kalifornien med berömda platser som Hollywood, Beverly Hills, Universal Studios och Disneyland. Campus erbjuder mycket bra service; ett stort bibliotek, sport- och idrottsanläggningar samt egen bank och vårdcentral. I närheten av campus finner du dessutom gott om butiker, restauranger och mataffärer. 

”Jag har valt till kurser som psykologi, politik, astronomi och fler kurser som jag inte skulle läst annars. Möjligheterna är oändliga. Du kan utforma ditt schema mer eller mindre utifrån dina egna behov och önskemål. Även fast det är ett stort universitet med tusentals studenter så känner du dig inte vilsen. Det finns många platser och aktiviteter på campus, något för alla!”Marthe, tidigare student på CSUN.

Den ikoniska Hollywoodskylten
Ta dig upp till den ikoniska Hollywoodskylten


Santa Monica College (SMC)

Santa Monica College är ett av Kaliforniens största colleges med 30 000 studenter. Skolan har låga avgifter och antagningskrav samt ett stort utbud av utbildningar vilket bidrar till populariteten. I Santa Monica finns många trevliga caféer, restauranger, bra shopping och träningsmöjligheter. Här kan du också roa dig på Santa Monicas egna nöjesfält eller hänga på stranden som ligger precis intill skolan. 

Om du vill  fortsätta dina studier och ta en bachelors degree på ett amerikanskt universitet hjälper skolans Transfer Center dig vidare. Det finns inget studentboende på campus, men i Los Angeles finns flera privata studentboenden och studentlägenheter. 

”Jag kom hit utan att känna någon alls eller ha något planerat permanent boende. Jag bodde på hotell de första dagarna och sedan flyttade jag till ett vandrarhem i några dagar. Allt medan jag lärde mig området, fixade de första sakerna i skolan och började leta boende. Jag träffade många svenskar och en av dem var min nuvarande roomie.”Joel, tidigare student på SMC

Cal State University San Marcos (CSUSM)

Om du vill ha det bästa av två världar, bo i ett lugnt område men ha nära till stadspulsen är California State University San Marcos är bra alternativ. Härifrån tar du dig till San Diego på endast 35 minuter med bil och till några av Kaliforniens vackraste stränder för surf, simning och segling på 20 minuter.  

CSUSMs mål är att förbereda sina studenter för att ta ledande roller inom de områden de kommer bli yrkessamma inom och erbjuder program och kurser inom psychology, communication, film studies, computer systems, economics och mycket mer. 

"Jag visste att jag ville till Kalifornien, men jag ville vara på ett lugnt ställe där jag kunde fokusera på mina studier utan att bli för distraherad samtidigt som jag ville vara ett stenkast från allt. När jag såg att CSUSM låg mindre än två timmar från LA och 30 min från San Diego downtown så tänkte jag att detta var perfekt. Skolan var stor men inte för stor, den var verkligen jättebra och hade allt jag kunnat önska." - Belinda, tidigare student på CSUSM.

 
Malibu erbjuder bra möligheter till surfing
Åk till Malibu för strandhäng och surfing


Blev du inspirerad och vill veta mer? Vi har många fler skolor runt om i USA, här kan du läsa mer och se hela vårt utbud. Våra rådgivare hjälper dig gärna att hitta en utbildning som passar dig, berättar mer om studentlivet och delar sina egna erfarenheter! 
 

Vill du veta mer om studier i Kalifornien?
Hör av dig!

 

Kontakt