Sofie och Melinda pluggar tillsammans i Australien

  • 07 december 2017
  • Av Manda
Sofie och Melinda pluggar tillsammans i Australien

Här kommer en hälsning från Sofie och Melinda som studerar på University of the Sunshine Coast i Australien. De berättar hur det är att studera på USC, deras tips för bästa boendet och vad du kan hitta på för kul äventyr på fritiden! 

Hej!

Allt är jättebra här borta. Skolan, University of the Sunshine Coast, och kurserna fungerar bra, dock ett annat upplägg än hemma i Sverige. Vår nivå på kurserna är lite högre vilket gör att skolan tar väldigt mycket tid. Lärarna och undervisningen är toppen, man kan själv välja om man vill gå på föreläsningarna eller se dem hemifrån. Upplägget är något ovant men man vänjer sig och hittar sitt sätt att plugga. Terminen här är 15 veckor inklusive två lov (en vecka styck), lite kortare om man jämför med Sverige där terminen är 20 veckor utan lov. Detta gör att det blir mer intensivt men även att man får mer tid över till annat när skolan är slut.

Vi valde verkligen de bästa boendet. Det finns tre att välja på men Varsity är absolut det bästa om man vill ha lite av allt. Dock så beror det lite på vart man bor på Varsity också, det finns en sida med MASSA fest och en sida som är lite lugnare (vi bor på mitt emellan dessa sidor). Att bo med tre andra är kul, väldigt socialt men tar även ibland på energin.

Sunshine Coast är en mindre stad och man måste ta buss/bil för att ta sig någonstans. Omgivningen är dock väldigt mysig och så skönt med gångavstånd till universitetet. Stränderna är helt fantastiska och solen skiner i princip varje dag. Vill man utföra någon sport så finns det goda möjligheter att göra det, uni har både seriösa lag i många olika sporter men samtidigt som det finns sociala tider där man bara sportar för att det är roligt!

Ha det bäst!

Med vänliga hälsningar,
Sofie och Melinda

Stranden ligger inte långt bort när du studerar på USC Stranden ligger inte långt bort när du studerar på USC 

 

Om ni vill höra av er med frågor om USC kan ni absolut kontakta oss!

Sofie: [email protected]
Melinda: [email protected] 

 

Vill du veta mer om att studera i Australien?
Kontakta oss här!
Kontakt