Katarinas tid som student i Nya Zeeland blev helt över förväntan & fylld av äventyr

Katarinas tid som student i Nya Zeeland blev helt över förväntan & fylld av äventyr

Nya Zeeland har länge varit ett drömresemål för den otroliga naturen och de adrenalinfyllda aktiviteterna. Efter mycket efterforskning bestämde jag mig för att kombinera resa och studier för att få ut så mycket som möjligt av min tid här.

 

Årets stora event om utlandsstudier

Årets stora event om utlandsstudier
19 SEP i STHLM
Har du den minsta tanke på studier, praktik eller jobb utomlands är detta eventet du inte bör missa! Mingla, gå på föredrag och tävla om fina priser. Än finns platser kvar, registrera dig gratis för att delta.

 

Katarina studerade i Nya Zeeland

 

Studerade på AUT i Centrala Auckland

Jag läste psykologi och etik på AUT i centrala Auckland. Det är ett väldigt nytt universitet som växt enormt senaste åren. Skolan är modern och erbjuder utbildningar inom de flesta områden. Jag hade jättebra lärare och tyckte alltid att föreläsningarna var givande och intressanta. De kurser jag läste hade kombinerat föreläsningar och seminarier, så ibland var vi hundratals i en föreläsningssal och ibland ett tiotal och hade diskussioner och grupparbeten.

Bodde fem minuter från campus

Jag bodde på WSA studentboende fem minuter från campus. Jag delade en lägenhet med fyra tjejer men hade eget rum och tyckte det funkade bra. Läget är ett stort plus då det ligger mitt i stan och så är det ett lätt sätt att umgås med andra studenter.
Soluppgång över Auckland från Mount Eden
Soluppgång över Auckland från Mount Eden

 

Det bästa var allt resande jag gjorde under utbytet

Det bästa med min utbytestermin har dock lätt varit allt resande jag fått göra. Nya Zeeland är ett helt fantastiskt land med så mycket varierad natur och landskap. Man blir aldrig uttråkad och det finns alltid nya saker att upptäcka. På Spring Break var det många som åkte till Fiji. Vi hade tio soliga dagar i Nadi. Vi snorklade, hyrde moppar, hade en seglingstur till en mindre ö, drack den traditionella drycken kava (som mest smakade trä) och bara njöt av ledigheten.

Cheers to the ocean and friendship

Vi gjorde många roadtrips på helgerna, bl.a. allra längst norrut till Cape Reinga, Wellington och Christchurch. Naturen är som sagt väldigt varierad.

"På en resa var vi uppe i Mt.Ruapehu och kastade snöbollar och dagen efter satt vi på en strand i Coromandel i strålande sol. Uttrycket “Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder” har aldrig varit mer sant än här" 

Ena sekunden kan det vara molnfritt och sol och från ingenstans kan det börja ösregna men bara man är beredd är det inga problem. Detta märkte vi inte minst när vi skulle göra tredagarshajken genom Tongariro och Mount Ngauruhoe (Mordor och Mount Doom) och hade värsta vädret möjligt. Tre dagar i ösregn och hård vind, vi lyckades inte ens se det klassiska berget pga för dålig sikt, MEN vi var glada ändå, hade otroliga vyer (när det inte regna) och jag är så stolt över mig själv att vi tog oss hela vägen!

Trekking med glatt humör eftersom vi hade bra kläder i dåligt väder

När skolan tog slut åkte vi ett gäng till sydön och gjorde alla de galna saker man måste göra när man är här.

"Mot alla odds hoppade jag Nya Zeelands högsta bungee (134m) och några dagar senare kastade jag mig ur ett flygplan över finaste utsikten i Wanaka!"

 

Vi fick även uppleva det otroliga Milford Sound. Bara bilturen dit är värt resan, med höga berg och vattenfall absolut överallt! Regnet och molnen gjorde hela båtturen ännu mer mystisk ;)

Roy’s Peak i Wanaka
Roy’s Peak i Wanaka


Över förväntan

Nya Zeeland och AUT har verkligen varit över förväntan och jag har haft fem helt fantastiska månader i finaste landet! Nu ser jag fram emot att fortsätta resa och upptäcka nya delar av landet. Magnus på KILROY hjälpte mig från allra första början när det bara var en spännande tanke och hela tiden under terminen. Jag är så tacksam för deras hjälp och rekommenderar alla att ta chansen och åka till Nya Zealand!

Bungy Jump deluxe!

/Katarina Nordström

 

Sugen på att studera i Nya Zeeland eller i ett annat land? Hör av dig så tar vi ett snack om det och kikar på dina möjligheter.

Mejla oss Gratis rådgivning
Relaterade inlägg
Kontakt