7 skäl till att utlandsstudier förstör ditt liv

7 skäl till att utlandsstudier förstör ditt liv

1. Ditt begär till resor och upplevelser kommer aldrig att mättas

När du har testat på att bo en längre period i ett annat land, kommer det bli svårt att vara tillfreds med livet i lilla Sverige igen. Det blir som en ond cirkel där du bara vill ha mer. Och mer... Så var beredd på att din nyupptäckta wanderlust aldrig kommer att försvinna!  

2. Du kommer att känna dig splittrad mellan två länder - för alltid

Efter en längre tid i utlandet kommer du att inse hur priviligerade vi faktiskt är i Sverige och hur bra vi har det. Och det finns definitivt saker från Sverige du kommer att sakna under tiden du är borta (kaviar, knäckebröd och marabou, till exempel). Samtidigt kommer du bli väldigt fäst vid ditt studieland och alla spännande saker som finns att äta, se och göra där. Därför kommer du med stor sannolikhet känna dig splittrad mellan dina två länder för resten av livet. 

Splittrad mellan två länder - för alltid

3. Din studietid utomlands blir det bästa året i ditt liv...

...och allt som sker därefter, kommer aldrig riktigt att leva upp till det mest episka kapitlet av ditt liv. 

4. Du börjar varje mening med: "När jag pluggade utomlands..."

Till stor irritation för vänner och familj så innehåller alla dina historier och anekdoter referenser till din studietid utomlands. "När jag pluggade i USA..." blir ditt nya mantra. 

Till stor irritation för familj och vänner så innehåller alla dina historier referenser till din studietid utomlands

5. Du kommer aldrig mer att ha alla dina vänner på samma ställe

Du har umgåtts tätt tätt med både lokala och internationella studenter under din studietid utomlands, vilket innebär att dina nyfunna vänner är utspridda över hela världen och du önskar att du kunde hälsa på dom allihop, jämt.  

6. Plugg i Sverige blir skittråkigt 

Kanske har du pluggat en termin eller två i Australien och återvänder hem till Sverige för att avsluta din utbildning här. Sista delen av din studietid präglas av långtråkiga föreläsningar, grådassigt väder och klasskompisar som inte förstår dig. I Sverige kan du inte ligga på stranden och plugga eller spana in din utländska flirt, som du gjorde i Australien. Välkommen hem! 

Plugg i Sverige blir skittråkigt

7. Tim Tams, S'more, Pop Tarts och allt du INTE kan få

Begäret till alla dina nya favoritsnacks från den lokala kiosen i Australien eller USA måste du aktivt trycka undan, för inte går det att få tag på allt det där goda i Sverige. Du måste nu förlita dig på att vänner och bekanta som reser till Australien kan knöla ner ett gäng förpackningar Tim Tams i väskan och ta med hem till dig. 

Ändå inte avskräckt från utlandsstudier?
Hör av dig till en studievägledare

 

 

Kontakt