Världens 20 bästa studentstäder 2017

Världens 20 bästa studentstäder 2017

Funderar du på att plugga utomlands i år men kan inte riktigt bestämma dig för var? Kolla in listan över världens bästa studentstäder 2017! 

Topplistan består av spännande städer i både Australien, Nordamerika, Europa och Asien. Rankingen är som vanligt gjord av QS och baseras på 14 kriterier inom 5 kategorier ("University Rankings", "Student Mix", "Desirability", "Employer Activity" och "Affordability"). Läs mer om rankingen här.

Årets stora event om utlandsstudier

Årets stora event om utlandsstudier
19 SEP i STHLM
Har du den minsta tanke på studier, praktik eller jobb utomlands är detta eventet du inte bör missa! Mingla, gå på föredrag och tävla om fina priser. Än finns platser kvar, registrera dig gratis för att delta.

 

Världens 20 bästa studentstäder 2017:

 1. Montreal
 2. Paris
 3. London
 4. Seoul
 5. Melbourne
 6. Berlin
 7. Tokyo
 8. Boston
 9. München
 10. Vancouver
 11. Hong Kong
 12. Toronto
 13. Sydney
 14. Singapore
 15. Zürich
 16. Wien
 17. Kyoto-Osaka-Kobe
 18. Edinburgh
 19. New York
 20. Brisbane

KILROY samarbetar med universitet i 7 av städerna på listan. Dessutom har vi samarbetsuniversitet i Kanada och Japan; två länder som finns med på topplistan med städerna Montreal, Vancouver, Tokyo och Kyoto-Osaka-Kobe (mer känt som Keihanshin).

Våra studierådgivare sitter på de bästa tipsen!
Hör av dig!


Melbourne

Melbourne har flera gånger utsetts till världens bästa stad att bo i och hamnar i år på femte plats bland världens bästa studentstäder. I Melbourne samarbetar vi med tre universitet: Monash, RMIT och La Trobe

Melbourne är Asutraliens näst största stad och refereras ofta till som landets kulturella huvudstad. Staden ligger i delstaten Victoria och är väldigt populär bland studenter. Melbourne har ett spännande och varierat utbud för alla som är intresserade av design, konst och film. Här finns många hippa och härligt bohemiska kvarter! Staden är dessutom känd för sitt stora utbud av caféer och restauranger. Du som är matintresserad kommer definitivt att trivas här! 

Melbourne 1280

Vill du veta mer om Melbourne?
Kontakta oss


Sydney

Sydney är Australiens största stad och en superpoppis destination bland både studenter och turister. Här tar du dig till flera fantastiska stränder på under en halvtimme. Perfekt för dig som vill att strandliv ska vara en självklar del av studentlivet! Det är den unika kombinationen av storstad och den avslappnade, australiensiska atmosfären som gör att så många söker sig till Sydney varje år.

För dig som är nyfiken på studier i Sydney kan vi rekommendera våra fem samarbetsuniversitet: University of Sydney, Macquarie University, University of Technology Sydney, University of New South Wales och Blue Mountains.

Studera i Sydney, Australien

Önskas mer info om att studera i Sydney?
Kontakta oss!


London

London har allt en storstad i världsklass ska ha – och lite till. Staden är ett mekka för studenter eftersom det finns ett gigantiskt utbud av saker att se och göra. Konserter, musikaler, festivaler, shopping samt restauranger och caféer fån världens alla hörn. Detta, i kombination med det fantastiska utelivet, gör London till den perfekta studentstaden.

Du som vill plugga i London med KILROY kan bl.a. välja på London Metropolitan University och British & Irish Modern Music Institute (BIMM). Dessutom har Coventry University ett campus i London.

Lockar studier i England?

Sugen på mer info om studier i London?
Kontakta oss

 
Singapore

Nostalgi och högteknologi. Kolonialstil och skyskrapor. Fuktig, tropisk hetta och kyliga, kilometerstora shoppingcenter. Singapore bjuder på en chockupplevelse för alla sinnen! Allt fler svenska studenter har börjat få upp ögonen för Singapore som studieland, framförallt de som värdesätter att varannan student inte är från Skandinavien.

Vi samarbetar här med Curtin Singapore som är en del av Curtin University i Australien. Curtin erbjuder studier på både bachelor- och masternivå. 

Singapore

Önskas mer information om Singapore?
Kontakta oss!

 

New York

NYC – staden som aldrig sover (och det är verkligen ingen klyscha!). Väljer du att plugga i New York kommer du att ha fullt upp. New York har så många möjligheter och spännande stadsdelar att upptäcka att du knappt kommer ha tid att sova. I världens näst största stad samarbetar vi med både Berkeley College och New York Film Academy. Berkeley College erbjuder utbildningar i ekonomi mitt på Manhattan. New York Film Academy ger dig de verktyg du behöver för att göra karriär inom filmindustrin.

Studera i New York, USA

Sugen på att plugga i New York?
Kontakta oss!

 
Brisbane

I Australien är det mer regel än undantag att förkorta ord och den härliga staden Brisbane, tredje största stad i Australien, har fått namnet "Brissie". Lockas du av studier i Brissie? Staden har fler än 250 soldagar per år, det brukar kunna övertyga de flesta! Här samarbetar vi med med Queensland University of Technology, ett av Australiens mest moderna och välkända universitet.

Soligt studentliv i Brisbane

Önskar du mer info om studier i Brisbane?
Låt oss berätta mer

 

Relaterade inlägg
Kontakt