Poppis att plugga vård och hälsa utomlands

Poppis att plugga vård och hälsa utomlands

Utbildningar inom vård och hälsa är populära bland svenskar som pluggar utomlands. Det är lätt att förstå varför med det spännande utbud som erbjuds världen över. Vad sägs om att plugga näringslära i USA, sjukgymnastik i Australien eller till sjuksköterska i Nya Zeeland?

7 april varje år firas Världshälsodagen, en av FN:s viktiga internationella dagar. Vi hakar i år på firandet genom att informera och inspirera kring några av de utbildningar inom vård och hälsa som du kan läsa vid våra samarbetsuniversitet runt om i världen. 

Tänk på att studier utomlands är dyrare än studier i Sverige, men du blir otroligt rik på upplevelser, minnen, vänner och erfarenheter, så det är definitivt värt varenda krona. Om vård och hälsa är din passion, se till att utveckla detta intresse ytterligare genom att förlägga din utbildningstid utomlands. Här nedan ser du förslag på ämnesområden!

Idrott och träning

Vill du hjälpa människor med idrott, träning eller rehabilitering? Genom att studera idrott och träning utomlands får du en utbildning som lär dig att hjälpa människor med individuella lösningar. Det kan handla om motion i vardagen, på jobbet eller inom en specifik idrott. Plugga i t.ex. England, Australien, USA eller Nya Zeeland. 

Läs om Maria som pluggar till PT på Australiens östkust. 

Utbilda dig inom träning och idrott utomlands!

Fysioterapeut/sjukgymnast

En väldigt populär utbildning är den till fysioterapeut (eller sjukgymnast som det tidigare hette). Som fysioterapeut träffar du människor i alla åldrar och med olika skadeorsaker, allt från idrottsskador till bilolyckor. Du lägger upp träningsprogram och stöttar dom i träningen. 

Alla behöver träning och fysisk aktivitet, vilket gör att du som fysioterapeut/sjukgymnast kan ha många möjliga arbetsplatser. Du kan plugga i t.ex. Australien, Nya Zeeland, England eller USA.

Plugga till fysioterapeut / sjukgymnast utomlands

Näringslära

Om du vill plugga till dietist läser du näringslära och studerar sambandet mellan kost och hälsa, kostvanor och näringsbehov. Som dietist ger du kostråd till människor som behöver förändra sin kosthållning av olika anledningar, t.ex. sjukdomar. Du kan även ge rådgivning till personer i riskzonen att utveckla diabetes, till idrottsutövare och kvinnor under graviditet. Men du kan givetvis jobba med att ge råd om kosthållning för friska personer utan särskilda behov. Läs studier i näringslära och till dietist i Kina, USA, Australien, Nya Zeeland, England eller Kanada. 

Studier i näringslära och till dietist utomlands

Sjuksköterska

Genom att studera till sjuksköterska utomlands får du ett internationellt nätverk och erfarenheter för livet. Välj studier i t.ex. Australien, Kanada eller Nya Zeeland. Du kan välja att plugga till sjuksköterska under en eller två terminer på ett så kallat Study Abroad-program, eller välja att ta hela utbildningen utomlands.

Sjukskoterska Abroad

Nyfiken på fler ämnesområden?

Vill du läsa om fler utbildningsområden inom vård och hälsa utomlands? Kolla in:

Vill du veta mer?
Kontakta en studierådgivare

 

Relaterade inlägg
Kontakt