Linns praktik i New York, USA

Linns praktik i New York, USA

Vem har inte drömt om att en dag få bo och leva i New York? Om att varje dag gå utanför dörren och känna storstadspulsens kraft slå emot en? Det har varit min dröm så länge jag kan minnas, och nu är jag här. Mitt i händelsernas centrum.

Chans till praktik utomlands

Hemma i Sverige studerar jag på Stockholms Universitet och som en del av min utbildning ingår det en tio veckors period av praktik. Praktiken är fri att ordna med själv, så jag tog chansen att utnyttja denna period för att låta min dröm slå in.

Jag tog kontakt med Kilroy och därmed var bollen i rullning. Tack vare Kilroy och GACCCA behövde jag inte tänka så mycket själv, utan fick hjälp med allt och kunde känna mig helt säker på att allt var i sin ordning och att jag inte skulle missa någon viktig blankett inför avresan.

"All hjälp jag fick genom Kilroy och GACCCA var ovärderlig." 

Jag var otroligt nervös när det äntligen var dags för avfärd, men fruktansvärt exalterad på samma gång. Tack vare att mina studier i Sverige var uppdelade i delkurser kunde jag åka till New York en vecka innan praktiken började, vilket var väldigt mycket värt. Det gjorde att jag hann bekanta mig med både staden och var min praktikplats låg.

MIddag med vänner - Linns praktik i New York

En av de stora utmaningarna inför resan var att hitta ett boende som verkade bra och dessutom hade ett rimligt pris. Allt i New York är dyrare än i Sverige, men vill man bo på Manhattan kan man verkligen behöva betala multum. Här är Airbnb verkligen ett bra alternativ att söka sig till. Dessutom är det ett enkelt sätt att lära känna andra människor i liknande sits som en själv om man bor i ett kollektiv.

"Jag hittade ett fantastiskt boende för ett rimligt pris som gav mig vänner för livet."

Livet i New York 

Hitintills har vi tillsammans tagit färjan till Staten Island, ätit mat i China Town, brunchat i Central Park, dansat på takvåningar, gått på Guggenheim, ätit koreansk mat och sjungit i karaoke i Korean Town och det allra bästa- gått upp innan tuppen en söndagsmorgon och sett soluppgången bakom New York City från en utkiksplats i New Jersey.

Linn med vänner - Staten Island Ferry - Praktik New York

Helgerna och kvällarna är allas vår fritid och vi försöker alltid hinna med så mycket som möjligt. Men på vardagarna jobbar vi. Min praktik gör jag på ett bokförlag i lägre Manhattan och kontoret ligger i en skyskrapa med fantastisk utsikt över Brooklyn och vattnet.

En dag på min praktik i New York

Här jobbar vi med e-böcker och mitt praktikområde är marknadsföring. Detta får jag lära mig av ett stort team av människor som alla jobbar med marknadsföringen för företaget på olika vis. Uppgifterna jag arbetar med är allt ifrån att leta upp komparativa författare till nya böcker vi ska lansera, till att posta inlägg på olika sociala medier. Arbetet är till största del självständigt och kräver mycket eget ansvar vilket innebär att man kan låta kreativiteten flöda.

En vanlig dag på praktiken spenderar vi med våra egna uppgifter under förmiddagen och eftermiddagen. Arbetet är roligt och givande, om än ibland lite tradigt vid eftersökningar som ibland tar tid, men det bästa under dagarna är ändå luncherna. Runt klockan ett tar vi våra matlådor och går ut på piren precis utanför kontoret.

Där sitter vi i solen och njuter med Brooklyn Bridge i ögonvrån och frihetsgudinnan framför oss. Och jag får nypa mig själv i armen varje dag för att förstå att jag är här just nu, att det här är hemma, om så bara för ett ögonblick. Tänk att jag, lilla jag från lilla Gotland, bor här i New York i staden som aldrig sover.

Linns blogg: http://thebigappleofanintern.blogg.se  

Soluppgång NYC - Linns praktik i New York  

Drömmer du också om att göra praktik utomlands?

Ta hjälp av våra studierådgivare Läs mer om utlandspraktik

 

  

Relaterade inlägg
Kontakt