Säkrare solning efter forskning i Sydney

Säkrare solning efter forskning i Sydney

Solen är äntligen här för att stanna! Lägligt nog har forskare vid två av våra samarbetsuniversitet i Australien uppfunnit ett plåster som hjälper människor att sola säkrare. Högre utbildning i landet down under levererar!

Tack vare forskare från University of Sydney och University of New South Wales behöver vi inte längre gissa oss till när kroppen behöver en paus från solen. De har tagit fram ett plåster som berättar när det är dags att söka sig till skuggan eller ta på mer solkräm.

Professor Justin Gooding​ från University of New South Wales menar att plåstret har en tydlig praktisk användning i det australiensiska klimatet och på många andra platser i världen.  
– Vi vet att vi borde smörja in oss med solkräm och återapplicera ibland, men vi vet egentligen inte när vi har fått för mycket sol och om vi borde söka skugga. Plåstret tar bort gissningsleken vad gäller solen, säger Professor Gooding.   

I plåstret finns en speciell typ av bläck som bleknar när bärarens hud är nära att brännas. Bläcket kan justeras beroende på bärarens hudtyp och känslighet för solens UV-strålar.
– Förhoppningsvis hjälper det exempelvis föräldrar att veta mer exakt när det är dags att söka skugga med barnen. Det hjälper folk till en mer säker vistelse i solen helt enkelt, menar Professor Gooding.

Forskare från samma universitet har även kommit på en uppfinning som gör det möjligt att förutse föroreningshalter i luften med hjälp av vanliga mobiltelefoner.


Har du också drömmar om att vilja påverka din omgivning och kanske till och med världen? Varför inte börja med att kolla in framstående University of Sydney och University of New South Wales

Du är alltid välkommen att kontakta oss vid frågor eller för en kostnadsfri studierådgivning.

Kontakta oss

 

Taggar: Australien
Relaterade inlägg
Kontakt