Älskar plugget i soliga LA

Älskar plugget i soliga LA

Aicha Gyllensten tog pojkvän, pick och pack och drog till LA för studier tidigare i år. Med teater och yoga på schemat, härlig temperatur och ständigt solsken trivs hon som fisken i vattnet. Läs Aichas egen berättelse här!

Att ta steget och lämna tryggheten i Sverige för ett äventyr i LA var läskigt, men till slut bestämde min sambo och jag oss för att det var dags för oss att prova något nytt. Så för ganska exakt ett år sedan valde vi att kontakta KILROYs studierådgivare för att få hjälp med övergången.

Det var mycket pappersarbete och nervositet inför äventyret, men när vi fick meddelandet om att vi båda hade blivit antagna till Santa Monica College, visste vi att vi hade tagit rätt beslut. Vi sa upp oss från våra jobb i Sverige, hyrde ut lägenheten i andra hand och satte oss på planet mot det stora äventyret.

Teater och yoga på schemat


Vi började skolan i januari, vilket innebär att vi nu gått på Santa Monica College i drygt tre månader. Det amerikanska skolsystemet är helt annorlunda mot det svenska, så det var rätt mycket ny information att ta in i början. Men det bästa är att låta det ta sin tid och ta informationen efter hand som den kommer, för man är redan så upptagen med att försöka hitta bostad och att anpassa sig till landet.

Mitt major-ämne är Theatre Arts och jag har inte ångrat en sekund av mitt val. Möjligheterna här är enorma och jag känner verkligen att jag kommer utvecklas här. Det finns massor av andra ämnen man måste ta utöver sitt major, så kallade General Education-ämnen. Men även de ämnena är spännande och så finns det såklart massa andra intressanta kurser. På fredagar har jag t.ex. avancerad yoga i tre timmar, så det finns stor variation på kurserna, vilket är riktigt roligt.

Det bästa med tillvaron här är dock solskenet och den härliga värmen man har året om!

Första veckan i juni (vecka 23) kommer Aicha ta över KILROYs instagram, @kilroysweden! Kolla in där om du vill se mer av studentlivet i LA :)

Sugen på studier i LA som Aicha?
Kontakta oss!

 

EDU-Aicha -stor

Taggar: USA
Relaterade inlägg
Kontakt