Att studera i Singapore - en stad i framkant

Att studera i Singapore - en stad i framkant

Singapore är en multietnisk önation som erbjuder dess besökare en berikad upplevelse. Idag räknas nationen som en av de ledande destinationerna för utbildning i världsklass. Genom att bara vara några få timmar ifrån andra populära länder i Asien, har det kommit att bli en idealisk plats för såväl studenter som affärsresenärer och turister.


Medan andra städer drömmer om att bygga en ultra-modern stad har Singapore redan kommit dit. Med signaturbyggnaden med en stor båt på taket som dominerar The Marina Bay Area, har denna byggnad ensamt lagt en definitiv stämpel på landets moderna närvaro.

Vad som finns för studenter i Singapore

Att studera i Singapore är lite dyrare än andra länder i Asien, men levnadskostnaderna är förhållandevis billiga i jämförelse med USA och Australien. Att studera utomlands och bekosta utbildningen själv kostar en del, och då kan Singapore vara ett bra alternativ om du vill satsa på högsta kvalité på utbildningen men betala lite mindre. 

Att inte ha något att göra som student är svårt då det erbjuds mängder av möjligheter till en berikande studietid via t.ex. span, shoppinggallerior, karnevaler och ett av världens högsta pariserhjul – The Singapore Flyer. Staden är också fylld av härliga rooftop barer, marknader, pooler och naturreservat. 

Student -in -singapore

Vill du också hålla lite i pengarna under din studietid utan att egentligen kompromissa ditt nöjesliv finns det många ställen att gå ut och käka billigt på. Hitta lokala restauranger och hak så kan du komma riktigt billigt undan men hitta den bästa maten. Du kan äta för under $7 per måltid.

Singapore är den näst säkraste staden i Asien efter Tokyo enligt The Economist’s 2015 Safe Cities Index. Gator, tåg och bussar är väldigt säkra vilket ger studenter, resande och ortsbor en verklig känsla av säkerhet och möjlighet att njuta av sin dag.

Enkelt och billigt att ta sig runt. Att röra sig runt om i centrala Singapore är enkelt via deras bussar och tåg. Det är billigt och alla skyltar och stopp annonseras på engelska. Skulle du mot förmodan åka vilse, så är det bara att fråga en ortsbo, många är vänliga och villiga att hjälpa till.

 Singapore -a -garden

Officiella språket är engelska och det är enkelt att starta konversationer

Det finns flera olika områden runt om staden som erbjuder möjlighet till interaktion med andra kulturer som t.ex. kinesiska, indiska, arabiska och malajiska. Då de flesta pratar engelska är det enkelt att uppleva en diversifierad miljö. Officiella språken i Singapore är engelska, malajiska, kinesiska och tamil. 

Modern stad och vacker natur

Föutom att det finns mängder att upptäcka inne i centrum med dess moderna och rena byggnader och gator finns en hel del annat att ägna sig åt. Rooftop bars, eller takbarer är poppis här och utsikten är slående. Men slående är även den vackra naturen som fått blomstra i bland annat sex stycken naturreservant runt om i staden. Kontrasten mellan stad, arkitektur, vatten och natur gör att detta är en plats som ingen annan. En plats som borde upptäckas. 

 

Curtin University i centrala Singapore

curtin-singapore-main-building.jpg 
Curtin Singapore erbjuder utbildningar i Business och Kommunikation, med flera olika inriktningar. Vid Curtin läser man tre terminer per år och inte två som i Sverige. I Singapore ligger kursstarterna i november, mars och juli. 

Hög kvalité på utbildningen & lägre terminskostnader

Studietempot kan vara högt men så är även kvalitén på utbildningen. Du kan välja att studera en hel utbildning eller att läsa fristående kurser. Kostnaden att läsa på Curtin University i Singapore är mycket lägre i jämförelse med kostnaden vid Curtin i Perth i Australien, vilket gör Singapore till en attraktiv metropol för studenter som söker en kvalitativ utbildning.

All undervisning sker på engelska vilket gör att det är lätt för svenska studenter att hänga med i språket samtidigt som det gynnar dina kunskaper i engelska - vilket kan vara en stor fördel på arbetsmarknaden. 

Läs en kandidatutbildning på 2 år istället för 3
Vid Curtin i Singapore kan du slutföra en kandidatexamen på bara två år eftersom du läser tre terminer per läsår. För dig som vill studera enstaka kurser inom ekonomi finns möjligheten att läsa en eller två study abroad-terminer där du kan välja mellan många spännande kurser på olika nivåer. Detta passar både för dig som redan studerar på högskola och för dig som just slutat gymnasiet.

För dig som redan har en kandidatexamen finns möjligheten att läsa en handfull olika masterprogram på bara ett år (tre terminer).

Få mer information Prata med en studievägledare

 

Taggar: Singapore
Relaterade inlägg
Kontakt