Att resa, studera & jobba i Australien - en bra kombination

Att resa, studera & jobba i Australien - en bra kombination

Australien är ett populärt land för den som vill kombinera att läsa kurser, resa och extrajobba. Anledningen till att det fungerar så bra förutom att det är ett härligt land att vistas i, är att då du registrerar dig som student för att läsa kurser får du automatiskt ett arbetstillstånd i tillägg till ditt studentvisum. 

 

Arbetstillstånd & lätt att hitta jobb
Arbetstillståndet gör att du kan jobba extra på helger, kvällar och lov. Som svensk är det ofta lätt att hitta jobb då vi utomlands har ett bra rykte om att vara språkkunniga, service minded, pålitliga och ansvarstagande. Det är därför vanligt som svensk att jobba inom servicebranschen då det är lätt att hitta jobb. Inom service branschen menas till exempel jobb på café, restaurang, bar eller i butik. 

Fristående kurser på trekvartsfart
De flesta universitet du hittar hos oss erbjuder möjligjeten att studera på 75% fart. Det innebär att du läser tre terminer istället för fyra. Detta är ett populärt alternativ för de som vill kombinera studierna med jobb då det dels ger dig mer tid över samtidigt som du får en lägre terminsavgift. 

Du kan läsa kurser i Australien på trekvartsfart i Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth och Adelaide. De universitet som erbjuder denna typ av studiefart kan du se mer om på länkarna längre ned på sidan. 
Australia -cropped -woman -student
Terminsavgifter, CSN & finansiering  
Terminsavgifterna varierar beroende på universitet & studiefart men ligger mellan 6 500 - 13 000 AUD per termin. Kurserna på universiteten är CSN-berättigade vilket innebär att du kan finansiera terminsavgift, boende, flygbiljett och försäkring med studiemedel från CSN. Lite extra pengar kommer att behövas för att inte behöva leva allt för snålt och för att kunna njuta av tiden som student i ett nytt land. 

Hur vet du om det är rätt för dig?
Tycker du att det pirrar till lite när du tänker på att spendera en tid i Australien för att studera, resa och extrajobba? Fundera på om du ska ta chansen att vidga dina vyer, skaffa nya vänner från hela världen, få akademiska poäng, språkkunskaper, arbetslivserfarenhet samtidigt som du utforskar och lär känna en spännande kontinent. Vi finns också här för att hjälpa till och vägleda dig så att du hittar rätt. 

Har du funderingar kring hur det går till?

Har du funderingar kring hur det går till?
Har du frågor eller funderingar? Det kan vara om allt från vilka behörigheter som krävs, vilken stad och vilka kurser som skulle passa dig bäst till mer konkreta frågor om hur det går till om du vill studera i Australien.
Hör av dig så berättar vi mer

 
Vi har alltid gratis studierådgivningar och konsultationer där vi vägleder och hjälper till att hitta rätt utbildning, plats och tidpunkt för dig. Vill du ha en gratis studierådgivning?

Universitet med kurser på trekvartsfart
Macquarie University & UTS i SydneySwinburne, Monash och La Trobe University i Melbourne QUT Brisbane University of Western Australia i Perth University of South Australia i Adelaide Taggar: Australien
Relaterade inlägg
Kontakt