Study by the Gold Coast - Redan i september

Study by the Gold Coast - Redan i september

Söker du nu kan du vara påväg till härliga Gold Coast i Australien redan i september. Sätt ihop din helt egna termin eller studieår med kurser inom de ämnesområden du önskar. Möjligheterna är många och vi hjälper dig på vägen!

Study Abroad innebär att du sätter ihop kurser till en eller två terminer utomlands. Detta passar utmärkt för dig som inte riktigt vet vad du vill läsa för utbildning i framtiden men ändå känna på studielivet, eller dig som bara vill ta en paus från livet i Sverige. Ta en titt på förslagen.

Studentlivet vid Gold Coast
Om du älskar värme och sol så har du kommit till rätt stad. Gold Coast har cirka 300 soldagar om året med en temperatur under sommaren på omkring 21-28 grader och 12-21 grader under vinten. Gold Coast är dessutom känt för sina fantatsiska stränder.  

Studiealternativ 

Normal studietakt är 40 credits, vilket innebär att du studerar 4 kurser parallellt med varandra under en termin. Lär dig mer om entreprenörskap, näringslära, hälsa, fotografering, eller ett nytt språk som japanska, kinesiska eller spanska? 

10 andra förslag på vad du kan studera: 
1. Advertising, Brand Image and Cultural Space
2. Image and Photography 
3. Sex, Society and the Movies 
4. Wine Studies 
5. Adventure Tourism 
6. International Business 
7. The United Nations
8. Terrorism 
9. The Creative Process in Advertising and Marketing Communication
10. Introduction to Psychology: Biology and Personality

student-young-man-1280x720

Bond University i Australien

Universitetet fokuserar på små klasser med runt 10 elever per lärare. De har lång erfarenhet från både arbetslivet och akademiska studier så du är i trygga händer här. Universitetet är välkänt för sin internationella studiemiljö och aktiva studentorganisation som arangerar alltifrån gratis BBQs för studenter till regelbundna temafester. 

Rankat som #1 för Study Abroad i Australien
Bond University är rankat som det bästa Universitetet i Australien för Study Abroad-studenter, #2 i världen av Study Abroad 101, och slutligen på förstaplats i Buzzfeed’s lista över världens bästa städer att studera utomlands i.

Studiestarten är den 6 september till och med 16 december 2017. Om du önskar studera ytterliggare en termin så infaller den mellan 15 januari och 24 april 2018. 

Brisbane -stradbroke


Boendealternativ under din studietid i Australien

Det finns huvudsakligen tre olika boendealterantiv

Bo på campus: Du kan ansöka om att bo på campus med enkelrum eller dubbelrum som delas med en annan student. Hyran ligger från 2 250 AUD. Du kan även välja att lägga till mat för en extra slant om du önskar ha maten inkluderat. 
• Privat boende: Om du önskar hitta ett boende på egen hand bör du anlända till Australien minst 2 veckor innan terminsstart. Du kan då ha tid att gå på lägenhetsvisningar i lugn och ro. Vi kan ordna övernattning åt dig via en rad olika alternativ under tiden du letar boende. 
• Hos värdfamilj: För en helt annan typ av upplevelse så har du möjlighet att kunna bo hos en australiensisk värdfamilj. 

Kostnader att studera vid Bond University
2 terminer i Australien koster från 22 428 AUD, vilket blir cirka 147 000 kr i Svenska kronor. Hos CSN kan du få studiemedel för både terminsavgifter och levnadskostnader.

Följande går att få utbetalat via CSN:
- Terminsavgifter – Upp till cirka 344 000 kr (detta är ett maxbelopp)
- Levnadskostander – Cirka 9200 kr per mån
- Bidrag för att du studerar Cirka 2800 kr per mån 

Har du funderingar kring hur det går till?

Har du funderingar kring hur det går till?
Har du frågor eller funderingar? Det kan vara om allt från vilka behörigheter som krävs, vilken stad och vilka kurser som skulle passa dig bäst till mer konkreta frågor om hur det går till om du vill studera i Australien.
Hör av dig så berättar vi mer


Hur vet du om det är rätt för dig?

Tycker du att det pirrar till lite när du tänker på att spendera en tid i Australien för att studera, resa och kanske extrajobba? Fundera på om du ska ta chansen att vidga dina vyer, skaffa nya vänner från hela världen, få akademiska poäng, språkkunskaper, arbetslivserfarenhet samtidigt som du utforskar och lär känna en spännande kontinent. Vi finns också här för att hjälpa till och vägleda dig så att du hittar rätt.

Vi har alltid gratis studierådgivningar och kunsultationer där vi vägleder och hjälper till att hitta rätt utbildning, plats och tidpunkt för dig. Vill du ha en gratis studierådgivning?

Relaterade inlägg
Kontakt