Aleksander lever studentlivet i Brisbane

Aleksander lever studentlivet i Brisbane

Aleksander studerar på Queensland University of Technology i Brisbane och han kan utan tvekan säga att det är det bästa han gjort i sitt liv. Läs hans historia här!

Studera på QUT i Brisbane

Varför valde du att studera i Australien och på QUT?

Jag valde att studera i Australien för att det är det mest exotiska land jag kan komma på, det är dessutom ett engelsktalande land vilket gör att kommunikationen och studierna blir rätt enkla. Australien är ett vackert land och jag älskar verkligen den vilda naturen och djurlivet här. Brisbane är ett fantastiskt ställe att bo på och det känns som att det alltid händer något runt om i staden. QUT var mitt förstahandsval eftersom de har ett fokus på praktiska övningar som är relevanta i min karriär, vilket är något som arbetsgivare prioriterar. Skolan ligger även väldigt bra till och faciliteterna är fantastiska. Jag spenderar mycket tid i datorsalen och gör mycket research i biblioteket så för mig är det väldigt viktigt att skolan erbjuder de bästa resurserna. 

Studentlivet i Brisbane 

Vad är det bästa med att studera på QUT?

Det bästa med att studera på QUT är den sköna atmosfären på campus, att få uppleva studentlivet i ett främmande land på ett toppuniversitet med tusentals studenter och några av de bästa lärarna i världen. Jag tycker också att skolan är bra på att se varje student och erbjuder något som passar alla. Det finns så många introduktionsprogram, sociala tillställningar, volontärmöjligheter och mycket andra aktiviteter du kan delta i om du vill engagera dig och möta nya människor!

Har du några goda råd till andra som funderar på att studera utomlands?

Missa inte de möjligheter som ges! Ge dig ut och se världen, du kanske aldrig får en sådan här chans igen. Som universitetsstudent så ansökte jag inte till en utbildning utomlands och det ångrar jag nu. Lyckligt nog så fick jag chansen att göra min doktorand på QUT och det kan jag starkt rekommendera!

Läs mer om att studera på QUT eller kontakta våra studierådgivare för ett kostandsfritt möte.

Vill du veta mer om att studier i Brisbane?
Hör av dig!
Taggar: Australien
Relaterade inlägg
Kontakt