Praktikprogram i Australien

Vad ingår?

 • Kontinuerlig support
 • Välkomstpaket
 • Månadsrapportering av dina framsteg
 • Regelbundna sociala arrangemang
 • E-nyhetsbrev, veckovis
 • Nödtelefonnummer

Andra tjänster (avgifter tillkommer)

 • Transfer till och från flygplatsen
 • Hemförsäkring
 • Möblerat boende
 • SIM-kort
 • Weekendresor till surfläger

9 steg till din praktik i Australien

Funderar du på vad en praktikplats innebär och vad vi kan hjälpa dig med? Vi har skrivit ihop en lista på hur processen ser ut, från ansökan till praktikens slut.

Skicka in din ansökan, ditt CV och ditt personliga brev och sedan ser processen ut som följande:

Steg 1  - Vår samarbetspartner skickar ett välkomstmail till dig och kontrollerar att det önskade start- och slutdatumet, platsen, och inriktningen på praktiken stämmer. Du får samtidigt en introduktion till sammarbetet med KILROY och en förklaring på vad som kommer att ske framöver.
 
Steg 2 - När ett företag har visat intresse för din ansökan blir du kontaktad och ni bokar då in en telefon- eller Skypeintervju med företaget. Sedan får du en företagsprofil med information om företaget och vad en praktikplats där kommer att innebära för dig som praktikant.

Steg 3 - Efter intervjun rådgör vår samarbetspartner både med dig och med företaget. Om båda parter är nöjda och visar intresse för varandra kommer företaget fylla i ett avtal som säkerställer praktikantens plats i företaget. Det ifyllda avtalet skickas till dig och du får då läsa, godkänna och skriva under. Om du inte är nöjd med företaget, eller om företaget inte godkänner dig, då fortsätter vi att leta efter ett passande alternativ till dig.

*Observera att vår partner inte kan arrangera flera intervjuer på en gång, för att praktikanten ska kunna välja mellan flera olika praktikplatser. Om praktikanten inte är nöjd med det föreslagna företaget kan hen tacka nej till den platsen och vår partner börjar då leta efter en ny praktikplats. Praktikanten kan dock inte ändra sig och komma tillbaka till sitt första val, då den platsen kommer att gå vidare till någon annan sökande. Vi rekommenderar därför praktikanter som känner sig nöjda med sitt första val att acceptera den platsen.

Steg 4  - Du måste själv ordna försäkring, boka flygbiljetter och söka visum. Detta är något som vi på KILROY kan hjälpa till med. Via vår samarbetspartner kan du beställa hjälp med boende, försäkring och flygtransfer till och från flygplatsen.

Steg 5 - Innan avresa till Australien kommer du få all den informationen du behöver för att vara förbered inför din praktik. Du kommer bland annat att få information om var ni ska mötas, eventuell klädkod på arbetsplatsen och hur många timmar du kommer jobba per dag.

Steg 6  - När du anländer till Australien rekommenderar vi dig att du besöker praktikförmedlingens kontor för att hämta upp ditt välkomstpaket. Detta kommer att innehålla information om hur du får ut det bästa möjliga av din vistelse i Australien. Du får då också chansen att träffa personalen hos vår samarbetspartner som kommer finnas tillgängliga med tips och råd under vistelsens gång.

Steg 7 - Praktiken börjar med att arbetsgivaren ger dig en introduktion av arbetsplatsen och de arbetsuppgifter du kommer att ha. Vår samarbetspartner har en checklista som arbetsgivaren använder sig utav för att se till att du som praktikant får den information du behöver.

Steg 8 - Förutom veckobrev, månadsrapporteringar, sociala arrangemang och weekendturer kommer du även få kontinuerliga email där du får ge feedback. På det sättet får vi veta om din vistelse i Australien lever upp till dina förväntningar.

Steg 9 - När praktiken är slut kommer du att få ett referensbrev från företaget du jobbat för. Referensbrevet kommer innehålla en detaljerad beskrivning av de arbetsuppgifter du har haft, hur du har utfört dem och den kompetens och erfarenhet du har fått under din praktik.
 

Kontakt