Visum för praktik i Australien

Visum för praktik i Australien

När du gör praktik i Australien använder du dig av ett Working Holiday-visum. Det här visumet är mest känt för att användas av resenärer som vill förlänga sin vistelse genom att jobba i Australien, men det används även av praktikanter. Du som studerar i Australien och vill göra praktik kan använda dig av ditt studentvisum.

Ett Working Holiday-visum ger dig 12 månaders uppehålls- och arbetstillstånd i Australien. Du kommer sedan ha möjligheten att förlänga ditt visum med ytterligare 12 månader, om du ser till att jobba i minst tre månader inom jordbruk (till exempel med att plocka frukt på en gård). Du kan endast jobba i sex månader åt gången för samma arbetsgivare. Om du vill arbeta på sjukhus, skolor eller förskolor måste du ta med intyg om lungröntgen och dokumentation på en fullständig hälsokontroll.

Vad är ett Working Holiday-visum?

Australien erbjuder ett Working Holiday-visum som gör det möjligt för unga resenärer att förlänga sin vistelse i Australien och tjäna pengar genom tillfälliga jobb. Det här visumet kan även användas för unga som vill praktisera i Australien. Visumet ger dig rätt att bo och arbeta i Australien i upp till 12 månader.

Finns det en åldersgräns för ett Working Holiday-visum?

Du måste vara 18-35 år då du söker visumet.

Hur mycket kostar ett Working Holiday-visum?

Kontakta KILROY för att få uppdaterad information om visumavgiften. 

Hur länge är ett Working Holiday-visum giltigt?

När du har fått ditt visum har du 12 månader på dig att åka till Australien. Du får sedan stanna i Australien i 12 månader från och med datumet du reser in i landet.

Kan jag åka in och ut ur Australien upprepade gånger med ett Working Holiday-visum?

Så länge ditt visum är giltigt kan du åka in och ut ur landet hur många gånger du vill.

Hur länge kan jag jobba med ett Working Holiday-visum?

Du kan jobba i högst sex månader hos en och samma arbetsgivare, men du har också möjligheten att studera i upp till fyra månader. Vill du studera under en längre period på ett universitet, ta då kontakt med oss för information om studentvisum.

Kan jag stanna längre?

Om du har (eller har haft) ett Working Holiday-visum och jobbar i Australiens glesbygdsområden har du möjlighet att förlänga din vistelse i ytterligare 12 månader med ett andra Working Holiday-visum. För att vara berättigad ett andra Working Holiday-visum måste du ha arbetat i minst tre månader inom gårdsarbete eller med att plocka frukt i Australiens glesbygd. Kom ihåg att se till att jobbet du tar och att regionen du arbetar i är godkända. Hur länge du kan stanna i Australien beror på dina omständigheter vid tidpunkten då du söker ditt andra Working Holiday-visum. Det är viktigt att du har lämnat landet eller ansökt om nytt visum innan det första går ut, då det annars kan resultera i att du får allvarliga straff. Du kan söka ditt andra Working Holiday-visum under tiden du fortfarande har ditt första, men även senare också.

Hur söker jag ett Working Holiday-visum?

Kontakta KILROY, så hjälper vi dig med ansökningsprocessen.

Hur mycket pengar behöver jag ta med till Australien på mitt Working Holiday-besök?

Då du söker ditt Working Holiday-visum kommer du behöva styrka att du har tillräckligt med pengar för att kunna försörja dig själv under den första tiden i Australien. Du måste också ha en tur- och returbiljett, fortsatt flygbiljett eller pengar för att finansiera en biljett till utresa från Australien.

Var kan jag läsa om andras upplevelser med ett australiskt Working Holiday-visum?

Få inspiratiom och läs mer om andra människors upplevelser som är eller har varit med ett Working Holiday-visum i Australien: facebook.com/AustralianWorkingHoliday.

Kontakta KILROY för mer info om Working Holiday visum i Australien
Kontakta KILROY

  

Videor relaterade till Working Holiday i Australien

 

 

Kontakt