Hitta din egen praktikplats

Hitta din egen praktikplats

Det kan vara utmanande att hitta en bra praktikplats utomlands, men KILROY kan hjälpa dig på vägen. Vi har samlat information och resurser som kan hjälpa dig att börja processen.

Att hitta en bra praktikplats kan vara en komplicerad process. Om du väljer att göra praktik utomlands kan du få fart på din framtida karriär.

Internet är det bästa och mest uppenbara sättet att leta efter praktikplats utomlands. Börja med att titta på olika företags hemsidor. Många företag marknadsför praktikmöjligheter aktivt på deras hemsida. Kom ihåg att du också kan använda kontaktuppgifterna som lämnats i praktikannonserna för att komma i kontakt med relevanta personer inom företaget. På detta sätt kan du fråga om andra alternativ. 

Även om Internet kan vara en väldigt god resurs glöm inte att ha ditt eget nätverk i åtanke. Familj, vänner och ditt universitet kan också ha kontakter som kan hjälpa dig att hitta en praktikplats utomlands. Lärare, studierådgivare och internationella institutioner vid ditt universitet har ofta ett brett nätverk av relevanta kontakter. 

När du har hittat en praktikplats behöver du ett J1-visum. KILROY kan hjälpa dig att ansöka om J1-visum. Kontakta oss för att få mer information om ansökningsprocessen. 

Kontakt