Hjälp att hitta praktikplats

Priser & FAQ

Du betalar ett paketpris som inkluderar hjälp att hitta praktikplats, avgiften för visumtillstånd (DS-2019) och avgiften för amerikansk sjukvårdsförsäkring (obligatorisk). Priset du betalar beror på praktikens längd, se exempel nedan:

  • 3 månaders praktik 2 300 euro
  • 6 månaders praktik 2 400 euro
  • 12 månaders praktik 2 750 euro

Amerikanska ambassadens egen avgift och den obligatoriska SEVIS-avgiften (en administrativ visumavgift om 180 USD till de amerikanska myndigheterna) är inte inkluderat i priset.

Hur lång tid kommer det att ta att hitta en praktikplats till mig?

Vi rekommenderar att du inleder processen minst 4 till 6 månader innan önskat startdatum på din praktik - detta kommer att ge oss tillräckligt med tid att söka efter och hitta potentiella företag, samordna intervjuerna, bekräfta praktikplats och hjälpa dig att ordna J1-visum. Detta kommer även att ge dig tillräckligt med tid för att ordna bostad och transport inför din ankomst till USA.

Kommer min praktik vara avlönad?

Eftersom praktik i allmänhet betraktas som en lärorik erfarenhet är många praktikplatser oavlönade, men det är upp till praktikföretaget att bestämma om eventuell ersättning. Vissa företag kan också bistå med bostad eller transport i stället för lön, även om det inte är så vanligt. Det är inte möjligt att ställa krav på lön/ersättning i sin ansökan. 

I vilka städer och stater kan jag bli placerad?

Du kommer att placeras enligt dina önskemål om stad/delstat och bransch, förutsatt att ett sådant praktikföretag finns tillgängligt. 

Behöver jag kunna flytande engelska?

Din engelsknivå bör vara medel till avancerad. Du måste kunna följa instruktioner under praktiken och utföra de uppgifter som krävs utan att behöva översättning till ditt modersmål. Du bör kunna tala grundläggande engelska (föra en konversation) med lätthet.

 

Kontakt