Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen när man planerar att studera utomlands kan bli lång. KILROY har många års erfarenhet av att hjälpa studenter att studera utomlands.
KILROY hjälper dig med din ansökan och sköter allt administrativt arbete genom hela processen när du ansöker om att studera utomlands. Vi svarar på dina frågor om utlandsstudier och ger dig information om vilka universitet som matchar dina behov och önskningar. Här nedan följer en guide som ger dig en överblick över ansökningsprocessen.

Steg 1 - Studierådgivning

Första steget mot att komma iväg utomlands är att få studierådgivning av en av KILROYs studierådgivare. Du kan kontakta oss via e-mail, telefon eller besöka oss på ett av våra kontor. Efter den första kontakten bokar vi in en kostnadsfri rådgivning där vi diskuterar dina möjligheter till att studera utomlands. Vi baserar vår rådgivning på dina betyg, intressen och önskningar när det gäller vilket land och vilken stad du vill studera i. Alla rådgivningar är helt kostnadsfria och inte bindande på något sätt.  

Steg 2 - Välj universitet eller college och utbildning 

Baserat på den information som du har fått av oss under rådgivning borde du nu kunna ta ett beslut om vilket universitet eller vilken utbildning du ska välja. Vi kan guida dig genom dina olika val men det sista beslutet är alltid ditt!

Steg 3 - Skicka in din ansökan till KILROY

Vi ser till att du har alla nödvändiga dokument som du behöver för att skicka in din ansökan. När du har fyllt i din ansökan skickar du tillbaka den till KILROY. Om du känner dig osäker på hur du ska fylla i ansökan så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig gärna.

När vi har tagit emot din ansökan kollar vi så att allt är korrekt ifyllt. För att påskynda processen kommer vi att skicka in din ansökan elektroniskt till universitetet. Vi behandlar all information som du ger oss konfidentiellt. Du kanske behöver ta ett språktest för att bevisa dina engelskakunskaper.

Steg 4 - Besked på din ansökan

Vi tar en bokningsavgift för att täcka våra administrativa kostnader. När du har betalat bokningsavgiften och vi mottagit din kompletta ansökan sänder vi dina handlingar till skolan. Det tar sedan ca 4-6 veckor innan vi får besked. Blir du antagen får du en bekräftelse av oss och om du inte skulle antas hjälper vi dig vidare till en annan skola. All korrespondens med universitetet sker via KILROY. Vi säkerställer att du får all information du behöver från universitetet samt ser till att universitetet har alla information de behöver för att behandla din ansökan.

Steg 5 - När du blir antagen

När du blivit antagen får du en bekräftelse av oss hur du går tillväga för att acceptera din plats. Vi ger dig därefter information om hur du bokar ev. studentboende på din studieort, hur du ansöker om CSN studiemedel för att finansiera dina studier, hur du ansöker om visum med mera. Vi rekommenderar att du läser den här checklistan med saker att ordna innan du åker iväg för att studera utomlands. Vi hjälper dig även med kontakten med andra som ska studera på samma universitet som du. Vi hjälper dig även självklart med ett så bra pris som möjligt på flygbiljetten.

Steg 6 - Vi kan också hjälpa dig under tiden som du studerar utomlands

Oavsett hur mycket tid som har gått sedan du påbörjade dina studier utomlands kan du alltid kontakta oss för råd och vägledning. Vi uppskattar alltid att få feedback från studenter som vi har hjälpt iväg runt om i världen.

Kontakt