Tester

Vissa universitet kräver att du tar ett internationellt erkänt test för att bevisa dina engelskkunskaper.
Vissa universietet kräver att du gör ett språktest i engelska innan de kan anta dig som student.

Språktest i engelska - IELTS och TOEFL

Engelsktesten IELTS och TOEFL utvärderar din förmåga att lyssna, läsa, skriva och tala engelska. 

De flesta av våra partneruniversitetet accepterar både TOEFL- och IELTS-resultat, men vi rekommenderar att du rådgör med en av KILROYs studierådgivare innan du anmäler dig till ett specifikt test. De flesta universitet tillåter dig att skicka in din ansökan till universitetet innan du har fått ditt testresultat. 

Resultatkraven varierar från kurs till kurs och från universitet till universitet. Du kan hitta specifika resultatkrav på universitetens egna hemsidor eller på ditt villkorliga antagningsbesked. De flesta svenska studenter brukar inte ha några problem att klara av skolornas krav. 

Om kursen som du söker kräver ett högt testresultat kanske du måste fundera på hur troligt det är att du kommer att nå det resultatet. I denna situation kan det vara bra att undersöka hur ofta testerna ges i ditt närområde samt hur ofta du kan göra om testet. Vi rekommenderar att du förbereder dig väl innan du skriver IELTS- eller TOEFL-testet. Det finns flera utmärkta onlineresurser att ta hjälp av när du förbereder dig för att ta IELTS- eller TOEFL-testet.

Kontrollera det här innan du anmäler dig till ett test:

  • Behöver jag skriva ett språktest?
  • Var och när kan jag skriva ett språktest?
  • Vad är minimiresultatet som krävs för den kurs/det universitet jag vill ansöka till?
  • Hur snabbt kan jag få mitt resultat?
Kontakt