Förberedelser

När du börjar fundera på att studera utomlands kommer du snart inse att det är ganska mycket förberedelser som krävs innan du kan komma iväg. Få inte panik! KILROY har väglett studenter genom den här processen hundratals gånger och vi vet vad du ska förbereda och när.

Steg 1: Välj land, skola och utbildning

Vissa studenter vet precis var och vad de vill studera och andra har bara en vag idé. Vilken katoegori du än tillhör så kan KILROYs studierådgivare ge dig råd och inspiration så att du kommer vidare i din process. Våra studierådgivare har också kataloger och ansökningshandlingar från våra partner-universitet. Ett bra ställe att börja på är att titta på bland våra universitet utomlands eller information om utbildningar utomlands.

Steg 2: Ansökan

När du har bestämt dig för vilket land och utbildning som du vill söka till är det dags att fylla i ansökningshandlingarna. I bland krävs det även att du gör ett språktest. Mer information om vad som krävs för skolan du är intresserad av får du genom att kontakta oss. Vi tar en bokningsavgift för att täcka våra administrativa kostnader. När du har betalat bokningsavgiften och vi mottagit din kompletta ansökan sänder vi dina handlingar till skolan. Det tar sedan 3-6 veckor innan vi får besked. Blir du antagen får du en bekräftelse av oss och om du inte skulle antas hjälper vi dig vidare till en annan skola.

Steg 3: Praktiska förberedelser

När du har blivit antigen till en skola är det dags att börja dina förberedelser i detalj. Nu är det dags att börja undersöka levnadskostnader, terminsavgifter, CSN studiemedel, privata stiftelser och fonder, studentvisum, stipendier, försäkringar, boka flyg samt att börja leta efter boende på plats i ditt nya land.

KILROY kan hjälpa dig med kontakten med tidigare studenter som studerat på det universitet eller college som du blivit antigen till. Deras erfarenheter kan komma att vara av stort värde för dig.

  • Kostnader och finansiering:Alla skolor som vi samarbetar med är godkända av Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Det betyder att du kan söka studiemedel från CSN för de flesta av de utbildningar som våra partneruniversitetet erbjuder. Kontakta KILROY för att ta reda på mer eller läs under Kostnader & Finansiering.

  • Visum: För att studera utomlands behöver du oftast ett studentvisum. Visumet söker du när du har blivit antagen till skolan och fått de dokument som du behöver för att ansöka om visum. Tänk på att du i vissa fall måste ha ett pass som är giltigt under hela din studietid samt i sex månader efter studierna för att din visumansökan ska bli godkänd. Ytterligare information om hur du går tillväga får du av oss om du blir antagen till en utbildning.

  • Boka flygresan: Du vet väl att du också kan låna pengar av CSN för flygresan till din studieort? Dessa resor bokar du med fördel hos vår VIP-avdelning. Du kan även få hjälp att boka hotell och upplevelser om du vill passa på att se mer av landet du ska studera i. Mejla oss dina frågor, för information om olika flygpriser eller att boka din flygresa. 

  • Boende: De flesta universitet och college erbjuder boende på eller utanför campus (skolområdet). Är du intresserad av att bo i studentkorridor eller större hus kan du ansöka till det efter att du har bekräftat din studieplats. Om du hellre vill söka eget privat boende på plats har de flesta skolorna ett bostadskontor som kan hjälpa dig när du väl är på plats. Skulle du behöva kan vi hjälpa dig att hitta temporärt boende de första nätterna när du kommer till din nya studieort.

Steg 4: Försäkring vid studier utomlands

När du studerar utomlands behöver du teckna en utlandsstudieförsäkring som ger dig ett komplett försäkringsskydd under hela din studietid. KILROY rekommenderar GOUDAs utlandsstudieförsäkring, speciellt anpassad för utlandsstudier. Kontakta oss för mer information och för att teckna försäkringen.

Något du undrar?
Fråga oss

 

Kontakt