Stipendier

Vissa universitet har speciella stipender för internationella studenter
Om du har tur kan du kvalificera dig för ett akademiskt stipendium vid universitetet som du ska studera vid. Vissa stipendier delas ut för hela utbildningen och andra för enbart en termin. Nedan följer några exempel på stipendier för internationella studenter vid våra partneruniversitet:

 

University of Technology (UTS) i Sydney

Study Abroad Excellence Award för dig som vill läsa en eller två Study Abroad-terminer (fristående kurser) och har goda betyg från högskola eller gymnasium (lägst ca 18 utan meritpoäng eller B i snitt). Stipendiet uppgår till 2 000 AUD per termin. Alla som söker programmet blir automatiskt prövade för stipendiet och ingen separat stipendieansökan krävs.

La Trobe University i Melbourne

Academic Excellence Award för dig som vill läsa ett helt program (3 år) och har lägst ca 17 i snitt. Stipendiet uppgår till mellan 10 000 och 20 000 AUD per läsår. För att ansöka om stipendiet krävs att du först sökt och antagits till ett kandidatprogram på La Trobe University.

Study Abroad Ambassador Scholarships för dig som vill läsa en Study Abroad-termin (fristående kurser) och dela med dig av dina erfarenheter som ambassadör för universitetet efter din utlandstermin. Stipendiet uppgår till 1 000 AUD. För att ansöka om stipendiet krävs att du först sökt och antagits till Study Abroad-programmet på La Trobe University.

Macquarie University i Sydney

Vice Chansellor’s International Scholarship för dig som vill läsa ett helt program och har lägst ca 18 i snitt. För att ansöka om stipendiet krävs att du först sökt och antagits till ett kandidat- eller masterprogram på Macquarie University. Stipediet uppgår till max 10 000 AUD per läsår. 

Hawaii Pacific University i Honolulu

HPU Merit Scholarships är för dig som vill läsa ett helt program (4 år) och har lägst 15 i betygssnitt. Stipendiet uppgår till mellan 3 000 och 12 500 USD per läsår. Alla som söker ett program på HPU blir automatiskt prövade för stipendium och ingen separat stipendieansökan krävs.

Berkeley College i New York

För dig som vill läsa en hel utbildning (2-4 år) finns möjlighet att få 10 – 25 % rabatt på terminsavgiften. Skicka in din stipendieansökan samtidigt som du ansöker till skolan.

APU Ritsumeikan i Beppu (Japan)

För dig som vill läsa en hel utbildning (4 år) finns möjlighet att få 30 – 100 % rabatt på terminsavgiften. Skicka in din stipendieansökan samtidigt som du ansöker till universitetet.

The Emirates Academy of Hospitality Management i Dubai

På EAHM får alla skandinaviska studenter som söker en hel Bachelorutbildning (3 år) automatiskt ett stipendium på 25 % av terminsavgiften. Alla som söker och blir antagna får automatiskt stipendiet och ingen separat stipendieansökan krävs.

KILROY Foundation

KILROY Foundation är en ideell organisation som bildades 2013 för att förbättra utbildningsmöjligheter i hela världen. Detta görs genom stödprojekt med anknytning till utbildning, samt genom att dela ut stipendier till studenter i Norden och i Nederländerna. Ansök om stipendium från KILROY Foundation här!

Kontakt