Studiealternativ

Att studera utomlands kan ge dig många nya och spännande upplevelser
KILROY samarbetar med några av de största och mest välkända universiteten runt om i världen, vilket gör att vi kan erbjuda dig nästan alla tänkbara typer av studier. Oavsett om dina intressen är ekonomi, mode, filmproduktion, psykologi, turism eller skådespeleri har vi flera förslag på var du kan få en utbildning av hög kvalitet.

Fristående kurser

Du kan studera fristående kurser under 1-2 terminer antingen som del av din svenska utbildning eller för att prova på att studera utomlands. Då väljer du enstaka kurser ur universitetets kurskatalog och har stor valmöjlighet bland olika ämnen. För att kunna läsa fristående kurser utomlands måste du kunna uppvisa ett slutbetyg från gymnasiet innan du påbörjar dina studier men du kan ansöka redan innan du har tagit studenten. Observera att vissa universitet kräver att du har studerat minst 1-2 år på högskola för att kunna läsa fristående kurser utomlands. Kontakta KILROY om du är osäker på vilka universitet du kan studera vid.

Undergraduate Degree's

Undergraduate Degrees är samlingsnamnet på teoretiska utbildningar på grundnivå. Bachelor's Degree är på mellan 3-4 år och motsvarar en svensk kandidatexamen. I Australien och Nya Zeeland är en Bachelor's Degree i de flesta fall 3 år och i USA och Kanada är den 4 år lång. För att bli antagen till en Bachelor's Degree krävs att du har en avklarad gymnasieexamen även om du kan ansöka redan innan du har fått ditt slutbetyg.

Om du inte uppfyller gymnasiekompetens d.v.s. inte har en avslutad gymnasieexamen kan du i USA och Kanada påbörja dina högskolestudier på ett Community College för att sedan föra över dina poäng till ett universitet. I Australien och Nya Zeeland kan du läsa ett Foundation year som du sedan tillgodoräknar dig i en Bachelor's Degree.

Postgraduate Degree's

Efter en avslutad kandidatexamen från svensk högskola eller en utländsk Bachelor's Degree kan du fortsätta dina studier på Postgraduatenivå eller Graduatenivå som det heter i USA och Kanada. Du kan läsa en Masters Degree eller fristående kurser på denna nivå. På den här nivån har du utomlands många möjligheter att läsa ämnen som du tidigare inte har någon erfarenhet av, vilket kan öppna upp nya dörrar i karriären.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt