College i USA - Upplev det amerikanska studentlivet!

College i USA - College i Florida - College i Kalifornien
Att studera på ett college i USA är en unik upplevelse! Om du precis tagit studenten och är osäker på vad du vill plugga vidare inom så kan du välja att läsa en termin eller ett till två år på college.

Vad krävs för att bli antagen till ett college i USA? 

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Du ska ha en gymnasieutbildning
  • Du ska ha godkänt i det engelska språket

Var kan jag studera på ett college i USA?

KILROY samarbetar med bl. a dessa college:

Om college i USA

Om du är osäker på vad du vill så kan studier på ett college ge dig inspiration och idéer till din framtida karriär. Du kan också välja läsa de ämnen som du finner intressanta eller brinner för samtidigt som du får leva collegelivet som taget ur en amerikansk TV-serie. Du bor i USA, pluggar tillsammans med både amerikanska och andra internationella studenter och får uppleva det riktiga USA samtidigt som du investerar i din framtid!

Vad är ett college?

Ett amerikanskt college går inte att jämföra med någon skolform vi har i Sverige. Ett college är inte ett universitet men de erbjuder "förstudier" till universitetet och det är där amerikanska studenter pluggar efter high school innan de går vidare till ett universitet. Vanligtvis läser studenter två år på college innan de väljer att göra en transfer och ta examen på ett universitet. 

Som svensk kan du komma in på college direkt efter gymnasiet och om du skulle vilja, göra en transfer till ett amerikanskt universitet efter två år. Du kan också välja att bara läsa en termin på college för att sedan flytta hem till Sverige igen och börja din utbildning där.

Vill du veta mer om studentlivet eller ett specifikt college så erbjuder KILROY kostnadsfri studierådgivning. Vi svarar på alla dina frågor och hjälper dig med hela ansökningsprocessen. 

Vill du veta mer om college i USA?
Kontakta en studierådgivare


Bilder från college i USA:

Ansök till college i USA - Läs i Kalifornien med KILROY

Santa Barbara City College (SBCC) i Kalifornien - Plugga i Kalifornien och få en riktig collegeupplevelse

smc-campus2.jpgSanta Monica College (SMC) i Kalifornien - Läs, bo och upplev Kalifornien som en äkta amerikansk student 

hillsborough-community-college-at-night.jpg
Njut av studentlivet i Florida. Studera på Hillsborough Community College (HCC).


Vad kan jag läsa på college i USA?

De flesta colleges erbjuder ett brett utbud av ämnen inom olika inriktningar. Om du t. ex. drömmer om att plugga ekonomi eller psyokologi i Sverige så kan det vara en bra idé att lära sig mer om just det området. Eller passa på att läsa något du brinner för, kanske musik, dans eller filmproduktion? Möjligheterna är många, sätt ihop en utbildning som passar dig, dina drömmar och önskemål!

edu-aicha -smc

Aicha gick på Santa Monica College i USA. Läs Aichas berätta om livet på college.

Hur ser dagarna ut på ett college i USA?

Som student på ett college i USA får du uppleva den äkta amerikanska college-atmosfären, du vet det där du bara sett på film innan? Du bor nära skolan, du studerar med andra ungdomar och äter lunch i skolans matsal. På skolan finns många sportklubbar och fritidsaktiviteter du kan delta på, exempelvis cheerleading, basket eller amerikansk fotboll. 

När du är ledig kan du åka runt och uppleva mer av USA med dina nya vänner. Kanske tar ni er in till Los Angeles eller Miami under helgen eller åker på en liten roadtrip till San Diego, Orlando eller Las Vegas? En surfkurs på stranden är också ett alternativ, det är du som bestämmer! 

Kan jag tillgodoräkna meritpoäng från college i USA till Sverige?

Du kan alltid ansöka om det men det finns ingen garanti att du kommer kunna tillgodoräkna dina poäng från USA. Möjligheten är större om poängen kommer från ett universitet än från ett college. Kontakta den aktuella skolan i Sverige så hjälper dem dig att ta reda på vad som gäller hos just dem. 

edu-sofia -sbccSara har studerat på Santa Barbara City College. Läs mer om hennes historia om collegelivet och Kalifornien här

Har jag rätt till CSN som student på ett college?

Samtliga universitet och college som KILROY representerar är ackrediterade och godkända av CSN. För att få studiestöd krävs att du är inskriven i Sverige och pluggar heltid, vilket innebär minst fyra kurser och 12 units per termin. Du har rätt till både bidrag och lån (undervisningsavgifter, levnadskostnader, försäkringar och resor).

Hur bor man när man studerar på ett college?

Ett fåtal skolor erbjuder boende på campus, det är vanligare att få boende i privata lägenheter nära campusområdet. Även om KILROY inte kan garantera något så kan vi av erfarenhet säga att det finns goda möjligheter att få ett boende, skolorna i USA är väldigt hjälsamma. För en äkta collegeupplevelse så rekommenderar vi att bo tillsammans med roomies, det är dessutom mer ekonomiskt. Det ger dig möjlighet att träffa nya vänner och du får mer pengar över till att uppleva USA på din fritid!

Vad kostar det att gå på college i USA?

Priserna för att läsa på college varierar men ligger från 4000 USD per termin och uppåt. Utöver det tillkommer levnadskostnader, flygbiljett, försäkring osv. Våra studierådgivare hjälper dig gärna att ta fram en budget för en eller två terminer på college så du vet vad du ska förhålla dig till. KILROY är även specialister på att ta fram billiga och flexibla flygbiljetter till USA. Vi hjälper dig också om du behöver hjälp med försäkring och hela ansökningsprocessen kring visum.

Jag har fler frågor kring college i USA - vad gör jag?

KILROYs kunniga studierådgivare är alltid redo att hjälpa dig besvara de frågor du har. Du kan ringa till oss på 0771-545 769 eller skicka iväg ett mail så svarar vi så fort vi kan! 

Vi ser fram emot att hjälpa dig påvägen mot dina drömmar och collegelivet!

Mer läsning om collegelivet i USA:

Har du frågor om college i USA?
Kontakta en studierådgivare!

  

Kontakt