Varför studera utomlands?

Du får vänner från hela världen när du studerar utomlands
Fördelarna med att studera utomlands är många. Personlig utveckling och hög akademisk kvalitet på universitet och utbildning utomlands är några. En brinnande reslust och drömmar om att uppleva ett främmande land är andra anledningar till varför fler och fler människor väljer att studera utanför Sverige. Vi på KILROY, och många med oss vet att studier utomlands kommer att ge dig mycket, både personligt och karriärsmässigt.

Språk

Det är svårt att lära sig ett nytt språk helt flytande om du bor i Sverige. Nästan alla svenskar talar bra engelska, men det är fortfarande skillnad mellan dem som har studerat eller bott i ett engelsktalande land och de som inte har gjort det. Under din studietid utomlands har du förutom att lära dig engelska flytande, även möjlighet att läsa ett tredje eller till och med fjärde språk. Fler och fler arbetsgivare i Sverige vill att deras anställda ska vara flerspråkiga.

Att studera utomlands ger personlig utveckling

När du åker utomlands lär du dig att stå på egna ben, och det gör dig med tiden tryggare och mer självständig.  Du lär dig att hantera oförutsedda händelser, du träffar nya människor och du knyter internationella kontakter. Du får en ökad förståelse för och insikt i andra kulturer, och du kommer i kontakt med lokalbefolkningen på ett helt annat sätt än du gör när du åker på semester till ett annat land.  Du kommer att uppleva massor av saker som du kommer att ha med dig och minnas livet ut. Frågar du tidigare studenter som studerat utomlands, berättar de oftast om sina fantastiska upplevelser och att studieåren utomlands varit den härligaste tiden i livet. 

Once in a lifetime...

Som student utomlands har du möjlighet att utforska dina drömmar utan att att behöva ta för mycket hänsyn till andra. Senare i livet, när du etablerat dig och har fler åtaganden är det inte säkert att du har samma möjlighet att uppleva världen. Som student har du en unik chans att leva en period av livet utomlands och utforska ett annat land.

Professionell utveckling

Du har fler valmöjligheter när det gäller kurser än i Sverige och du kan specialisera dig på ämnen som du är intresserad av. Utbudet av fakulteter, discipliner och ämnen är större än i Sverige, och att studera utomlands ger dig ett annat perspektiv än en akademisk utbildning på hemmaplan. Dessutom kommer du att få värdefull erfarenhet och kunskap om utbildningssystemen där ute.

Jobb

Forskning visar att många arbetsgivare föredrar sökande med utlandserfarenhet. Arbetsmarknaden blir allt mer internationellt orienterad, och språkkunskaper och internationell erfarenhet betonas allt mer.  Arbetssökande som studerat utomlands är i de flesta branscher mer attraktiva på den svenska arbetsmarknaden. Dessutom är det lättare att få jobb utomlands med en internationell utbildning.

Ekonomin när du studerar utomlands

En utbildning utomlands är dyrare än om du studerar i Sverige, men för dig som väljer att studera utomlands kommer det att vara en värdefull investering i dig själv. Du kan ansöka om studiemedel i form av lån och bidrag från den centrala studiestödsnämnden CSN för att finansiera dina studier utomlands.

Kontakt