Curtin University

Boende & campus vid Curtin University

Curtin University det största universitetet i Western Australia. Huvudcampus ligger i förorten Bentley, 6 km sydost om Perth. Det är smidigt att ta sig in till de centrala områdena med kollektivtrafiken, även om du har det mesta i campuskvarteren.

Studentboende Perth

Curtin University erbjuder studentrum på campus och det är närmre 1 000 studenter som bor här.

Det är vanligt att lära känna nya vänner från alla möjliga delar av världen när du studerar utomlands. Av alla internationella studenter bor ca 75% av dem på campus, hälften dem brukar vara från länder i Asien och andra hälften blandat från länder i resten av världen.

De flesta européer föredrar att hitta boende utanför campus tillsammans med andra studenter. Många väljer att bo i södra Perth, mellan city och campus, samt i förorten Scarborough på grund av stränderna. Dock ligger Scarborough ca 25 km nordväst från campus, så det är smidigast att ha bil om ska du bo här.

Curtin Universitys campus

Curtin University är det största universitetet i Western Australia. På campus finns det gott om faciliteter, kanske till och mer än du kan tänka dig: Sports Centre, kaféer, bibliotek, bokhandel, bank, affärer, datorsalar, Academic Support Center, vårdcentral etc.

Curtin University fotbollslag

Runt Curtin University campus ligger det flera trevliga parker och ett stort utbud av matställen och butiker. Ett tips är att möta upp dina klasskamrater och nya vänner efter lektionerna på The Tav för schyst mat och dryck till studentvänliga priser, var även många studentfester tar plats! 

Curtin University campus - Halloween på The Tav

Du har massor av roliga aktiviteter på campus här. Njut av den härliga utomhusbion på sommaren, flashmobs, food trucks, gigantisk utomhuskaraoke, och söndagsmarknader. Se videon nedan för hur det kan vara att studera på Curtin University och få en känsla av campus:

 
Curtin har också investerat kraftigt i omfattande akademiska faciliteter, som inkluderar utmärkta film-och tv-studior, Motion Analysis Laboratory för studenter som läster sjukgymnastik och ett konstgalleri i världsklass. 

Vill du veta mer om Curtin University kan du ta en virtuell rundtur på den här coola sajten!

Transport

Curtin har en egen busstation som är ansluten till Transperth Public Transport Network. Många linjer börjar eller slutar vid denna station. Med anknytningen till Mandurah Rail Line, har det också blivit mycket smidigare att resa till Curtin. Studenter kan resa till Canning Bridge Station och ta en buss därifrån som går direkt till universitetet. 

Tycker du att Curtin University låter intressant?
Kontakta oss
Kontakt